12.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportVictoria, singura optiune

Victoria, singura optiune

Andrei Pavel si compania trebuie sa invinga echipa asiatica pentru a se mentine in Grupa Mondiala.


Echipa de Cupa Davis a României intra de astazi in focurile meciurilor de mentinere in elita tenisului mondial, urmând sa se lupte, pe zgura de la Arenele BNR, cu reprezentativa Coreei de Sud. Intâlnirea nu ar trebui sa puna in dificultate pe Pavel si compania, dar având in vedere problemele de lot din tabara noastra si ambitia cu care au venit asiaticii la Bucuresti confruntarea nu se anunta deloc usoara. In lipsa lui Victor Hanescu si Razvan Sabau, cele mai mari sperante se pun intr-o evolutie buna a lui Andrei Pavel (loc 89 ATP, 38 de victorii in Cupa Davis si 18 infrângeri), dar acesta mai trebuie ajutat si de ceilalti coechipieri, Victor Crivoi (190, 0-0), Horia Tecau (358, 1-2) si Florin Mergea (291, 1-1).


De partea cealalta, oaspetii se bazeaza pe Hyung-Taik Lee (nr. 58 ATP, 39 de victorii in Cupa Davis si 16 infrângeri), un jucator foarte bun, dar pe suprafata rapida, ceilalti trei componenti ai Coreei de Sud fiind Woong-Sun Jun (379, 7-2), Hee- Song Chung (558, 14-7) si Kyu Tae Im (679, 1-0).


Pavel joaca in deschidere


Tragerea la sorti a fost favorabila românilor, Andrei Pavel deschizând balul si putând aduce primul punct echipei noastre, fapt ce ar face ca Victor Crivoi sa intre mai degajat pe teren, trecând astfel peste tracul debutului intr-o astfel de competitiei.


Pavel va juca astazi impotriva lui Woong-Sun Jun (ora 12.00, TVR 1), meci urmat de confruntarea Victor Crivoi – Hyung-Taik Lee. Mâine, in partida de dublu, Andrei Pavel si Horia Tecau vor intâlni perechea Hyung-Taik Lee / Hee-Song Chung (ora 13.00, TVR 1), pentru ca duminica sa se mai dispute partidele Andrei Pavel – Hyung-Taik Lee si Victor Crivoi – Woong-Sun Jun (ora 12.00, TVR 1).


Liderul echipei, Andrei Pavel, a mentionat ca nu il intereseaza daca invingem cu 3-2 sau 5-0, important este sa obtinem victoria in fata Coreea de Sud, in timp ce Victor Crivoi a precizat ca asteapta cu incredere primul sau meci de Cupa Davis pentru a arata ce poate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS