13.6 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăSportEgal amendat de conducere

Egal amendat de conducere

Consiliul Director al clubului Energia Pandurii Târgu Jiu i-a penalizat cu câte 100 de euro pe handbalisti pentru rezultatul de egalitate, 28-28, inregistrat pe teren propriu cu UCM Resita, avertizându-i sa vina cu toate punctele din deplasarea de la Medgidia.


Prestatia slaba a elevilor lui Liviu Andries in prima repriza a meciului cu UCM Resita i-a nemultumit pe membrii Consiliului Director al echipei Energia Pandurii, care au hotarât sa li se retina handbalistilor prima de 100 de euro aferenta succesului cu Poli Iasi, din prima etapa a Ligii Nationale. De asemenea, masorului Petre Tocaru i s-a retinut 5% din salariu deoarece nu a avut kelen la ultimul meci, aceeasi sanctiune primind si portarul Tudor Radulescu, care nu a fost apt de joc in prima etapa din lipsa vizei medicale.


„Am anulat prima din meciul cu Poli Iasi in valoare de 100 de euro, Tocaru si Radulescu au fost sanctionati cu 5% din salariu si am dat un avertisment pentru toti handbalistii si antrenorii inainte de meciul de la Medgidia, unde trebuie sa câstige. In cazul in care pierd vom analiza modul cum au abordat jocul si care au fost cauzele esecului“, a declarat presedintele sectiei de handbal a clubului, Gore Popescu.


Tehnicienilor Andries si Albici li s-a atras atentia sa se implice mai mult in viata echipei, nu doar in timpul sedintelor de pregatire. „Antrenorii de când se trezesc pâna se culca sa fie implicati in viata echipei, sa stie ce se intâmpla in cadrul clubului si in afara orelor de antrenament. Deocamdata, jucatorii nu sunt conectati la tensiunea meciului, asta e cauza jocului slab, nu ca nu sunt pregatiti. Poate trebuie sa umblam mai mult la mentalitatea jucatorilor“, crede Popescu.


Lipsa omogenitatii nu mai este acceptata ca o scuza pentru insuccesele echipei. „Echipa are 15 meciuri jucate impreuna si cred ca este destul de omogena. E vorba de asumarea responsabilitatii, de personalitatea fiecarui jucator, este vorba de câta libertate in joc are fiecare jucator. Sa terminam odata cu lipsa omogenitatii“, este de parere seful sectiei de handbal.


„Echipa nu joaca nimic“


Obiectivul echipei in acest sezon este clasarea pe un loc de cupe europene, iar pentru indeplinirea acestuia clubul Energia Pandurii a facut eforturi financiare consistente. Gruparea gorjeana este profesionista 100%, toti handbalistii fiind angajati la club, s-au achitat toate datoriile la bugetul de stat in valoare de 1,7 miliarde de lei vechi, s-a marit bugetul la 400.000 de euro si s-au achizitionat sase jucatori. Presiunea este destul de mare pe umerii celor care trebuie sa faca performanta, iar cine nu rezista pleaca. Antrenorul Andries este de acord ca in acest moment exprimarea in teren a elevilor sai lasa de dorit, iar sanctiunile pecuniare sunt firesti.


„Am discutat cu conducerea problemele echipei. Ni s-a atras atentia ca echipa nu joaca nimic, lucru cu care am fost de acord. Avem nevoie de multa rabdare, insa performantele nu ne lasa sa avem rabdare. E normal ca atunci când esti «atins» la bani sa fii suparat. Vom vedea daca ii va afecta. Amenda de 100 de euro este meritata pentru ca nu putem fii nepasatori la jocul prost al echipei. Presiunea este mai mare decât anul trecut, iar cei care nu rezista sunt eliminati. Asa e in toata lumea, numai cei cu caracter si puternici trec peste astfel de momente grele“, sustine Andries.


„Spalam rusinea la Medgidia“


Energia Pandurii Târgu Jiu are un program deosebit de incarcat in perioada urmatoare, iar FRH nu i-a permis amânarea meciurilor din campionat pentru a pregati in liniste debutul in cupele europene. „In momentul in care ti-ai atins un obiectiv maret, acela de a juca in cupele europene, nu mai conteaza dupa aceea ca ai programul incarcat. Trebuie sa respectam programul FRH, am cerut amânarea unui meci, insa nu s-a putut. Avem un program dificil, duminica la Medgidia, miercuri acasa cu Brasovul, duminica jucam la Zubri, la o saptamâna avem returul cu cehii si dupa alte trei zile mergem la Ploiesti, si imediat vine Timisoara“, spune Andries.


Cum urmatorul meci este cel mai important, oltenii spera sa se reabiliteze la Medgidia, o echipa incomoda in handbalul românesc. „Ne asteapta un meci dificil, in care trebuie sa spalam rusinea evolutiei din meciul cu Resita. Trebuie sa câstigam. Sper ca vom fi motivati si vom reusi sa ne adjudecam cele doua puncte in jocul de la Medgidia. Victoria nu este impusa de conducere, e normal sa ne-o dorim cu totii. Anul trecut am facut egal in campionat, asa ca nu e un teren interzis. In Cupa am luat bataie la opt goluri, dar i-am invins noi aici la zece. Sunt o echipa puternica, buna, ce a pus probleme Constantei. Prima la Medgidia va fi anuntata inainte de meci. Oricum nu avem prea mari primele. O motivatie in plus este ca meciul se transmite pe TV Sport. Ne vede o tara intreaga, vad principalii sponsori si ne obliga in plus sa câstigam acest meci“, a incheiat tehnicianul „pandurilor“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS