16.7 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAtac de plastilina

Atac de plastilina

Liga I


Ceahlaul – Pandurii 1-0


• Stadion „Municipal“, spectatori: 2.000.


• A marcat: Stajic 75.


Ceahlaul: Curca – Avadanii, Alistar, Nohai – Purica, T. Serban (’53, Simic), Diaz, C. Ilie (’74, Petrescu), Karamian – M. Ilie (’59, Stajic), Doicaru. Antrenor: Ion Moldovan.


Pandurii: Balaet – Mândrean, Bogoi, Chibulcutean, I. Dragomir – Popete (’53, I. Iordache), Fl. Stinga, Orac, A. Popescu (’77, Vidakovic), Ursu – Vintilescu (’64, Luca). Antrenor: Eugen Neagoe.


• Cartonase galbene: Karamian, C. Ilie, Alistar / Popete, Mândrean.


• Au arbitrat: R. Dumitru – E. Ungureanu, Fl. Stanescu.


Pandurii Târgu Jiu a scapat printre degete cel putin un punct la Piatra Neamt pentru ca atacantii sai sunt sub nivelul primei ligi.


Sustinuti de 11 suporteri, „pandurii“ lui Eugen Neagoe se pot declara nemultumiti de remiza alba de la pauza. Oltenii au inceput meciul curajos si au trecut in primele zece minute de mai multe ori pe lânga deschiderea scorului. Dragomir l-a incercat in primele minute pe Curca din lovitura libera, dar ex-rapidistul a retinut fara emotii. Ursu, preferat de „Geana“ pe banda stânga printre titulari, si-a privat echipa de un gol reluând peste poarta din sapte metri o minge intoarsa excelent de Vintilescu (‘6). Unicul atacant al oaspetilor, Vintilescu, s-a aflat la capatul unei lovituri de la colt executate de Adi Popescu, dar mingea care se indrepta spre spatiul portii a lovit un coleg si a parasit terenul de joc. Forcingul gorjenilor a continuat si Florin Stinga a ratat incredibil de la doi metri de linia portii, cu capul, in urma unei lovituri libere de pe partea dreapta executata de Ursu la bara a doua. Scapati cu tabela imaculata, moldovenii au echilibrat disputa, dar nu s-au apropiat periculos de careul lui Balaet. Aflat la al treilea joc la Pandurii, Mândrean a fost aproape de gol in minutul 24, când Adi Popescu l-a servit la marginea careului, dar mingea trimisa la coltul lung nu i-a dat emotii lui Curca. Ultimul sfert de ora a apartinut in totalitate gazdelor care au trecut pe lânga gol prin Nohai, in doua rânduri, si Doicaru. Fotbalistii de la Ceahlaul au speculat in special fazele fixe si nesiguranta lui Balaet care a ezitat la fiecare centrare, insa Pandurii a reusit sa plece la cabine cu un scor alb.


Vidakovic a refuzat punctul pandurilor


Nemtenii au iesit hotarâti de la vestiare si i-au impins pe „panduri“ in preajma careului propriu. Fotbalistii lui Neagoe au fost foarte aproape sa taxeze ofensiva totala a adversarilor, dar Popete, scapat pe contraatac, nu a ales solutia potrivita, primind de pe margine reprosurile antrenorului. Ceahlaul a revenit la poarta lui Balaet, dar Karamian nu l-a putut invinge pe goal-keeper-ul târgujienilor, care a respins balonul din picioarele armeanului. Arbitrul Robert Dumitru, impecabil pâna atunci, a gresit la raidul lui Ilie Iordache care scapase singur spre poarta adversa. Costel Ilie l-a oprit neregulamentar, dar „centralul“ s-a ferit sa arate rosu si lovitura libera pentru Pandurii, indicând doar fault in atac. Contrar ocaziilor de gol, moldovenii au deschis scorul in minutul 75, când Purica a sutat nestingherit de la marginea careului mare, Balaet a respins defectuos, iar Stajic a trimis cu capul balonul in plasa. Disperarea ofensiva a echipei Pandurii din ultimele minute nu a avut succes pentru ca Iordache a reluat slab cu capul din sase metri, iar Vidakovic a ratat incredibil egalarea de la un metru de linia portii in minutul 90.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII