14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMelzer, la primul succes din cariera

Melzer, la primul succes din cariera

Tenismanul austriac Jürgen Melzer (foto) a câstigat, duminica, a 11-a editie a Openului României, turneu dotat cu premii in valoare totala de 323.250 de euro. Melzer l-a invins in finala, scor 6-1, 7-5, pe italianul Filippo Volandri, si a reusit astfel prima sa victorie intr-un turneu din circuitul ATP. Jucatorul austriac a câstigat primul set dupa ce a izbutit doua break-uri (3-1, 5-1), iar in cel de-al doilea s-a impus cu 7-5, reusind un break prin care a dus scorul la 6-5. Jürgen Melzer (25 de ani) se afla inaintea competitiei de la Bucuresti pe pozitia 67 in clasamentul ATP si a mai disputat in cariera alte trei finale, la turneele de la Newport (2003), St. Poelten (2005) si Houston (2006), pe care le-a pierdut. „Sunt foarte mândru, mai ales ca am jucat foarte bine, mai putin poate in primul tur. Am incercat sa fiu mai relaxat, sa am incredere in mine, iar rezultatele s-au vazut. Imi pare rau ca l-am batut pe Volandri“, a afirmat la finalul partidei tenismanul austriac.


La rândul sau, italianul Filippo Volandri (nr. 51 ATP) a declarat ca in finala adversarul sau a fost mai bun. „Am jucat cel mai bun tenis al meu, dar Melzer a fost mai bun. Am inceput bine acest sezon, dar apoi am jucat din ce in ce mai prost, de aceea ma bucur pentru evolutia mea de la Bucuresti. Anul trecut am jucat semifinala, anul acesta finala, poate la anul voi reusi sa si câstig turneul“, a spus Volandri, care s-a ales cu 24 de puncte ATP si 26.000 de euro, in timp ce Melzer a primit 44.100 de euro si 35 de puncte ATP.


Parcursul finalistilor


Jürgen Melzer a trecut in sferturi de spaniolul Ruben Hidalgo cu 6-4, 6-2, iar in semifinale l-a depasit pe francezul Paul-Henri Mathieu, dupa ce a câstigat primul set cu 6-4, adversarul sau abandonând apoi din cauza unei accidentari. De partea cealalta, Filippo Volandri l-a invins in sferturi pe spaniolul Carlos Moya in doua seturi, 6-3, 6-3, pentru ca in penultimul act al turneului sa treaca de francezul Florent Serra, detinatorul titlului, cu 7-6, 6-4.


La dublu, competitia a fost câstigata de tandemul polonez Mariusz Fyrstenberg / Marcin Matkowski, cap de serie numarul 1, care s-a impus in finala, cu scorul de 6-7 (5), 7-6 (5), 10-8, in fata perechii Martin Garcia (Argentina) / Luis Horna (Peru).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS