13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVictorie la limita a Rapidului

Victorie la limita a Rapidului

Cupa UEFA


Rapid 1 – Nacional Madeira 0


• Stadion „Giulesti-Valentin Stanescu“, Bucuresti, spectatori: 9.000.


• A marcat: V. Moldovan ’44.


Rapid: Coman – M. Constantin (’50, N. Constantin), Maftei, Rada – Badoi, N. Grigore (’81, Maldarasanu), Lazar, Karamian – Buga, Moldovan, Zicu (’64, Griffiths). Antrenor: Razvan Lucescu.


Nacional: Benaglio – Nunes, Fernandes, Cardozo, De Matos – Chainho, Bruno Amaro, C. Oliveira, Juliano (’69, V. Oliveira) – Rodrigo Silva (’76, Cilikov), Baiano (’90+2, Fonseca). Antrenor: Carlos Brito.


• Cartonase galbene: Maftei / Vinicius.


• A arbitrat: Radek Matejek (Cehia).


Rapid Bucuresti a invins, joi seara, in Giulesti, cu scorul de 1-0 (1-0), formatia portugheza Nacional Madeira, in prima mansa a turului intâi al Cupei UEFA. Singurul gol al meciului a fost inscris de atacantul Viorel Moldovan, in minutul 44.


Rapid nu a stralucit, desi a avut in fata un adversar nu foarte valoros, si a obtinut o victorie care nu-i asigura linistea inaintea meciului retur, programat pe 28 septembrie in Portugalia.


Moldovan, salvatorul Rapidului


Cele doua echipe au inceput prudent meciul si primele 15 minute au fost lipsite de faze de poarta. Abia dupa un sfert de ora de joc, Buga a expediat un sut de la distanta, care nu i-a pus mari probleme portarului oaspetilor, Benaglio. La scurt timp, lusitanii au beneficiat de o lovitura libera de la 30 de metri, mingea sutata de Bruno Amaro trecând putin pe lânga poarta lui Coman. Prima mare ocazie de gol a fost trecuta in contul lui Nacional si s-a inregistrat in minutul 25, când lovitura de cap a lui Ricardo a fost respinsa greu de Coman, de la coltul scurt. O data cu trecerea timpului, Rapid a reusit sa câstige mijlocul terenului si a avut o posesie mai buna a balonului, insa nu a reusit sa creeze pericol la poarta adversa. Grigore si-a incercat si el norocul de la distanta, in minutul 37, dar fara succes. Când mai era un minut pâna la pauza, Buga l-a gasit pe Viorel Moldovan la 18 metri de poarta lui Benaglio, iar „veteranul“ Rapidului l-a invins pe goal-keeper-ul oaspetilor cu un sut la coltul lung.


Repriza a doua, fara goluri


Repriza a doua a inceput cu un sut frumos al lui Zicu de la marginea careului (’47), care a fost deviat in corner. Câteva minute mai târziu Buga a trimis si el spre poarta, din careu, dar sutul a fost blocat de un fundas portughez. Lusitanii au replicat prin Juliano (’54), al carui sut nu i-a pus probleme lui Coman, iar la faza imediat urmatoare, Rapid a ratat o mare ocazie de gol, voleul lui Buga de la câtiva metri, trecând peste poarta. Au urmat doua oportunitati care l-au avut in prim-plan pe Ianis Zicu (’62, ’64), atacantul rapidist reluând de fiecare data prea slab spre poarta. Benaglio s-a mai remarcat la suturile lui Buga (’72) si Griffiths (’73), introdus de Razvan Lucescu in locul lui Zicu. Cu sapte minute inainte de final, portarul Coman a degajat gresit, dar Serginho Baiano nu a profitat, sutând pe lânga poarta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS