12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportLyon s-a distrat cu „galacticii“

Lyon s-a distrat cu „galacticii“

Liga Campionilor


Olympique Lyon – Real Madrid 2-0


• Stadion „Gerland“, Lyon, spectatori: 40.000.


• Au marcat: Fred ’11, Tiago ’31.


Olympique: Coupet – Revelliere, Cris, Muller, Abidal – Tiago, Toulalan, Govou (’82, Clerc), Juninho (’73, Kallstrom), Malouda – Fred (’78, Wiltord). Antrenor: Gerard Houllier.


Real Madrid: Casillas – Cicinho, Cannavaro, Sergio Ramos, Roberto Carlos – Diarra, Emerson, Beckham (’55, Guti), Raul (’69, Robinho), Cassano (’46, Reyes), Van Nistelrooy. Antrenor: F. Capello


• A arbitrat: Wolfgang Stark (Germania).


Campioana Frantei, Olympique Lyon, a invins miercuri seara pe teren propriu, cu scorul de 2-0, formatia Real Madrid, in Grupa E a Ligii Campionilor, din care face parte si Steaua Bucuresti. Ambele goluri ale formatiei antrenate de Gerard Houllier au fost inscrise in prima repriza de brazilianul Fred Chaves (’11) si de portughezul Tiago Mendes (’31).


Pe 26 septembrie, Lyon se va deplasa la Bucuresti pentru meciul cu Steaua, iar Real Madrid va intâlni pe teren propriu formatia Dinamo Kiev.


Spaniolii, fara replica


Lyon nu a lasat prea multe sanse adversarei, dominând pe plan tactic jocul, la fel cum s-a intâmplat si anul trecut, când francezii s-au impus pe „Gerland“ cu 3-0 in fata madrilenilor. Inca de la inceputul meciului, lyonezii au asaltat poarta Realului si au avut prima sansa de gol la un sut puternic expediat de la 30 de metri de Juninho Pernambucano. Spaniolii nu au reusit sa faca fata jocului ofensiv in viteza al gazdelor si au primit gol in minutul 11, când Juninho i-a pasat compatriotului Fred pe lânga Cannavaro, iar brazilianul l-a executat pe Casillas cu un lob din 16 metri. In minutul 31, francezii si-au dublat avantajul, Govou pasându-i perfect lui Tiago, care a trimis simplu in plasa, de la câtiva metri. Pâna la pauza, Juninho a mai expediat o „bomba“ de la 35 de metri, Casillas fiind la post. A mai fost timp si ca Malouda sa trimita mingea in transversala.


La revenirea de la vestiare, Reyes l-a inlocuit pe Cassano, iar spaniolii au capatat mai multa incredere, mijlocasul fiind si autorul primului sut pe poarta al Realului. In repriza a doua, Real a mai câstigat la capitolul consistenta si prin inlocuirea lui Beckham, inexistent pe teren in prima parte, cu Guti. Din pacate pentru Fabio Capello, echipa mai periculoasa in atac a fost tot Lyon, care a mai fost aproape de gol la sutul lui Juninho in plasa laterala. Defensiva Realului a comis greseala dupa greseala si acelasi Juninho a incercat vigilenta lui Casillas si in minutul 66. In a doua parte a reprizei secunde, Lyon a conservat perfect rezultatul, iar antrenorul Gerard Houllier si-a permis sa-i menajeze pe cei mai buni jucatori, Juninho, Govou si Fred, pe care i-a inlocuit cu Kallstrom, Clerc si Wiltord.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS