12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDumbravean, sportiva anului 2005

Dumbravean, sportiva anului 2005

La sediul Directiei Judetene pentru Sport Dolj a avut loc ieri o festivitate de premiere in cadrul careia cei mai buni zece sportivi craioveni au fost rasplatiti pentru performantele internationale obtinute in 2005. Clasamentul s-a facut pe baza ierarhiei intocmite de Agentia Nationala pentru Sport, iar premiile au venit asa târziu si pentru ca ANS a intocmit abia in aceasta vara anuarul pe 2005. Fiecare sportiv si antrenor a fost recompensat cu o suma de bani, in functie de rezultatele inregistrate in competitiile internationale la care au participat anul trecut.


„Sumele sunt modeste in comparatie cu rezultatele obtinute de acesti sportivi in competitii de anvergura, dar acestea sunt posibilitatile Directiei Judetene de Sport si in special ale ANS. Sper ca astfel de gesturi sa se repete mai des, pentru ca sunt un ajutor pentru sportivi“ , a afirmat Marius Toma, director adjunct al DJS Dolj. Prima in clasamentul celor mai buni sportivi ai Doljului a fost atleta Corina Dumbravean (CS Olimpic Sport Craiova), campioana europeana de tineret si vicecampioana europeana de seniori in 2005, care a fost recompensata cu 2.000 de lei noi, antrenorul sau, Eleodor Rosca, primind 1.000 de lei.


Pe locul doi s-a situat karatista Mihaela Pasa (CS Master Craiova), locul I la CE de Fukugo, locul II la CE de Kata, CM de Kata si CM de Fukugo si locul III de CM de Kumite (cadeti). Sportiva olteana a primit pentru aceste performante 900 de lei, iar antrenorul sau, Laurentiu Ciuca, 300 de lei. A treia in acest clasament a fost luptatoarea Mihaela Sadoveanu (CSM Craiova), locul III la Campionatele Europene de seniori si juniori, care a fost recompensata cu 700 de lei, antrenorii sai, Cornel Cornea si Petre Banciu, primind câte 200 de lei.


Iata, in ordine, si ceilalti sportivi si antrenori premiati de DJS: Marius Ionescu (atletism, CSM Craiova, 300 de lei) – locul III la CE de tineret, locul I la CB de seniori si locul II la CB de cros tineret – antrenor Catalin Geapana (150 de lei); Claudia Stef (atletism, CSM Craiova, 300 de lei) – locul IV la Cupa Europei mars – antrenor Horia Stef (150 de lei); Nuta Olaru (atletism, CSM Craiova, 200 de lei) – locul I la CM de semimaraton – antrenor Dumitru Pop (100 de lei); Mihaela Radoi (lupte, CSM Craiova, 150 de lei) – locul II la CE de cadeti – antrenori Cornel Cornea si Petre Banciu; Loredana Iordachioiu (scrima, CSM Craiova, 150 de lei) – locul V la CE de seniori – antrenor Dumitru Popescu (100 de lei); Monica Ungureanu (judo, CSM LPS Craiova, 150 de lei) – locul I la CB de juniori – antrenor Mihai Voinea (100 de lei); Raluca Sgârcea (sah, CSM LPS Craiova, 150 de lei) – locul IV la CE de Sah Rapid juniori – antrenor Adrian Georgescu (100 de lei). In total, sportivii au fost recompensati cu 5.000 RON, iar antrenorii cu 2.400 RON.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS