12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportChinuiti de „satelit“

Chinuiti de „satelit“

Ultima repetitie a „pandurilor“ inaintea jocului cu Unirea Urziceni a fost un fiasco pentru elevii lui Neagoe, care s-au impus pâna la urma cu 1-0 dintr-un penalti acordat usor de „arbitrul“ Vali David.


Nervosi pe teren, jucatorii de la care Eugen Neagoe asteapta victoria in partida cu Unirea Urziceni de mâine nu au putut depasi „satelitul“ EMC Rovinari, in fapt Pandurii II. Fotbalistii refuzati de „Geana“ in Liga I au gasit un bun prilej de a-i demonstra tehnicianului ca s-a inselat si au tratat amicalul cu multa ambitie. De partea cealalta, „vedetele“ si-au mascat neputinta printr-un joc la intimidare, duelul inchizatorilor Costescu – Vancea captând atentia publicului de pe „Municipal“.


Titular in jocurile scoala, Dossey nu a ratat nici acum prilejul sa apere buturile „pandurilor“, primul unsprezece fiind completat cu Mândrean, Rus, Chibulcutean, Dragomir – A. Popescu, Vancea, Stânga, Orac – I. Iordache, Vintilescu. „Satelitul“ a mizat pe sapte „panduri“ in formula de start alcatuita din Pândaru – Gheorghita, Murdarea, Cristea – Vajda, Costescu, Dudau, Arcanu, Prodan – Cazacu, Zamfir.


Exilat la Rovinari pe perioada mandatului lui Neagoe dupa jumatatea de ora slaba de la Galati, Cristea a fost campionul intrarilor prin alunecare la fostii sai coechipieri. „Cu Otelul n-ai bagat nici o alunecare“, a rabufnit „Geana“ dupa un duel Cristea – Iordache in care ultimul a ramas intins pe gazon. „In 30 de minute ce sa fac?“, a venit raspunsul celui in culpa. Pândaru a fost erou pentru „satelit“ in doua rânduri la executiile lui Iordache si Orac, singurele sarje ofensive ale elevilor lui Neagoe, iar Dossey s-a „remarcat“ printr-o iesire sub balon la o lovitura de colt si la un sut expediat de Zamfir, retinut in doi timpi.


Dupa ce a facut contact in mai multe rânduri cu crampoanele lui Vancea si a suportat injuriile lui A. Popescu, juniorul Costescu a fost menajat de antrenorul Romica Negroiu, fiind mai important in duelul cu Severnav din etapa urmatoare. Rezervele „pandurilor“ din repriza a doua, Balaet – Popete, Bogoi, Chibulcutean, Ursu – Dedu, Stânga, Vatavu, Enescu – Luca, Vidakovic, au fost mai norocoase decât titularii, reusind sa marcheze din lovitura de pedeapsa prin Stânga in aplauzele ironice ale spectatorilor.


Popete si-a iesit din fire si, in loc sa-si motiveze locul in lotul echipei Pandurii prin prestatia de pe teren, s-a apucat sa se certe cu oamenii din tribune. Neagoe a parasit terenul dezamagit dupa o sedinta scurta in coltul terenului, de unde razbateau multe reprosuri. In acest timp, presedintele Marin Condescu asista la lucrarile de pe terenul II, neavând curiozitatea sa asiste la amical.


„Panduri“ fara moral


„Pandurii“ sufera inca dupa punctele pierdute in etapele precedente, ratarile afectându-le moralul fotbalistilor lipsiti de experienta ai lui Neagoe. Acestia nu au maturitatea necesara sa treaca rapid peste aceste probleme, fapt ce se repercuteaza negativ in prestatia lor de pe gazon. „Jucatorii sunt cazuti moral. Eu sunt suparat din cauza lor pentru ca discut cu ei zilnic. Numai ei pot sa indrepte lucrurile. I-am vazut cu capetele plecate prin vestiar, parca le-a luat cineva capul. Le-am spus sa lase problemele celelalte care i-au afectat. Nu trebuie sa le luam capul jucatorilor. Astia sunt, cu ei, trebuie sa jucam. Un jucator care nu are o experienta mare este afectat. Daca mai venim si noi sa-i dam in cap, l-am omorât de tot. Noi nu suntem o echipa foarte experimentata si, pe deasupra, mai suntem si o echipa adunata de putin timp. Nu poti sa ai 20 de ocazii si sa ratezi. La noi cum nu i-a iesit o faza unuia imediat se pierde. Ne trebuie doua, trei rezultate bune consecutive ca sa prinda jucatorii incredere in ei“, crede Eugen Neagoe.


Guso mai intârzie


Portarul Adnan Guso a anuntat ca-si va amâna revenirea in România din cauza formalitatilor legate de viza, fiind putin probabil sa apere cu Unirea Urziceni. Guso s-a pregatit in tot acest timp cu echipa FC Sarajevo, Neagoe urmând sa aleaga intre Balaet, preferatul sau, si Dossey, preferatul conducerii administrative. „Guso probabil ca nu ajunge nici astazi (ieri – n.r.). M-a sunat ca nu s-a rezolvat problema. A vorbit la Ambasada si nu a primit viza. Chiar daca s-a antrenat acolo cu FC Sarajevo nu cred ca va fi folosit. Una e sa faca pregatire cu o echipa si alta e sa se antreneze cu noi. Vom vedea daca va apara Dossey. Prea aspru l-au judecat toti pe Balaet. A gresit doar la golul doi. Si Guso a gresit cu Rapidul“, a sustinut Neagoe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS