13.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportNarcis Ciocirlan: „Venim sa nu pierdem cu Universitatea“

Narcis Ciocirlan: „Venim sa nu pierdem cu Universitatea“

Ca fotbalist, Narcis Ciocirlan s-a consacrat la Poli Iasi, iar acum este antrenor secund la clubul moldovean. Ciocirlan a jucat fotbal insa si la Universitatea Craiova, in perioada 1971 – 1972. Moldovenii sosesc astazi dupa-amiaza in Banie cu o cursa charter, dar fara antrenorul principal, Ionut Popa, aflat de câteva zile la Arad deoarece socrul sau se afla in coma, Ciocirlan fiind desemnat principal pentru acest meci.


– Domnule Ciocirlan, in urma cu multi ani ati jucat sub culorile Universitatii, coleg cu Oblemenco si ceilalti mari fotbalisti ai Craiovei. Va mai amintiti de acea perioada?


– Ei, cum sa nu-mi amintesc? Am jucat la Universitatea un an si jumatate, apoi am fost cedat la Sportul Studentesc, la schimb, cu un atacant, Pana, care era vârf la echipa studentilor din Regie. De ce? Oblemenco, Dumnezeu sa-l odihneasca in pace, a avut ulcer perforat si atunci a trebuit sa se imprumute de urgenta un atacant. Fiind tânar, m-au sacrificat pe mine, mai ales ca eram la concurenta cu un fotbalist consacrat, Ion Velea. Oricum, am jucat atunci la Craiova alaturi de mari fotbalisti, Oblemenco, Deselnicu, Nicu Ivan, Strimbeanu, Taralunga si altii.


„Am si acum nostalgia Craiovei“


– Inteleg ca Universitatea Craiova a insemnat o sansa pentru cariera dumneavoastra.


– Putini jucatori au sansa ca la inceputul carierei sa ajunga intr-un colectiv cum a fost acela al Stiintei de atunci. Am fost privilegiat. Eram la inceput de cariera, aveam doar 18 ani si am avut sansa sa ajung la o echipa din prima liga, dar nu la o formatie oarecare, ci intr-un colectiv extraordinar din toate punctele de vedere. Cum spuneam, mari fotbalisti, sufletisti, mari caractere. Eram un fel de copil de trupa, iar acesti mari fotbalisti ai Stiintei m-au indragit si m-au luat sub aripa lor. Ca sa intelegeti atmosfera de la Craiova, v-as da un exemplu edificator. Eram singur, locuiam intr-un camin studentesc si, dupa un meci, nea Petre Deselnicu mi-a spus cam asa: „Bai, Narcis, te imbraci frumos ca mâine la ora 12.00 vin sa te iau de la camin“. Nu mi-a spus unde urma sa ma duca… Era duminica, zi libera. Deselnicu a venit la camin cu sotia, doamna Doina, apoi impreuna cu Marga si Nelu Oblemenco am mers acasa, pentru masa de prânz, la familia Pilca, portarul Universitatii. Nu am sa uit niciodata acea zi, acea onoare pentru mine. Si nici nu prea am mai auzit de asemenea intâmplari. Cam asa era atmosfera din marea familie de fotbalisti a Universitatii.


– Dupa plecarea de la Craiova, ati revenit, ca fotbalist, apoi ca antrenor, deseori pe „Central“ ca adversar al Universitatii…


– Reveneam cu placere la Craiova, ma reintâlneam cu oameni cunoscuti si dragi mie, cu fosti coechipieri. Când intram la vestiarele Universitatii, eu ma simteam altfel decât ceilalti, eram, intr-un fel, ca acasa. Am si acum nostalgia Craiovei!


„Vin ca adversar, nu ca dusman al Universitatii“


– Acum reveniti in Craiova ca „dusman“ al Universitatii!


– Nici vorba de „dusman“, corectati-va exprimarea! Vin doar ca adversar.


– Craiova are nevoie de cele trei puncte ca de aer. I le faceti cadou?!


– Ha, ha!… Speram sa facem un joc reusit cu Universitatea si sa obtinem un rezultat bun, adica sa nu pierdem la Craiova. Chiar daca suntem pe locul IV, si la noi sunt framântari, ne confruntam cu unele probleme financiare. Sa vedem cum si daca se vor rezolva aceste probleme!


– Sunteti antrenor interimar pentru acest meci cu Universitatea Craiova.


– A aparut o problema in familia antrenorului nostru principal, Ionut Popa, dumnealui aflându-se la Arad. Am ramas eu cu baietii in aceste zile, dar ar fi posibil ca domnul Ionut Popa sa ajunga totusi la Craiova, pentru meci.


„Suntem favoriti la Craiova“


Sorin Boca, presedintele rivalei de mâine, considera ca echipa sa va pleca neinvinsa de pe stadionul „Ion Oblemenco“, invocând faptul ca locurile ocupate in clasament reflecta diferenta de valoare dintre cele doua loturi.


„Daca este sa ne luam dupa pozitiile din clasament, noi suntem favoriti in disputa cu Universitatea Craiova si speram sa ramânem pe locul patru si dupa aceasta etapa. Este un meci important pentru noi si il vom trata cu toata atentia. Stim ca ei sunt la -4 la adevar si am auzit ca au si primele blocate. Sunt problemele lor si nu ne privesc pe noi. Sunt convins ca ei vor face tot ce le sta in putinta sa se reabiliteze, dar eu am incredere ca jucatorii nostri pot obtine un rezultat pozitiv, pentru ca au valoare“, a spus Sorin Boca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS