14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSport4-4-1, formula umilintei

4-4-1, formula umilintei

Schimbând din mers distributiile si formulele de joc, Stiinta a ajuns sa incaseze regulat câte patru goluri pe meci, reusind sa inscrie o singura data.


Universitatea Craiova s-a dus la Bistrita ca sa se umple de Glorie, dar s-a umplut de rusine in fata unei echipe considerate de valoare apropiata, dar care nu iese niciodata in fata cu declaratii pompoase, ci pur si simplu isi vede de joc. Este adevarat ca in unele partide gruparea condusa de „Tata Jean“ mai este si ajutata sa-si atinga scopul, dar duminica, in fata Universitatii, Gloria a demonstrat ca este cu mult peste Stiinta. Iar oficialii olteni nu mai pot invoca experienta adversarului sau tineretea echipei, pentru ca si gazdele de duminica au fost in aceeasi situatie.


Practic, exceptându-l pe fundasul Astilean (33 de ani), toti ceilalti componenti ai Gloriei au vârste cuprinse intre 22 si 24 de ani, in timp ce mijlocasul dreapta Vagner, jucator sosit de doar doua saptamâni la echipa si folosit de Sabau 90 de minute, are 17 ani. Iar „calaul“ Universitatii a fost Dorel Zaharia, un atacant de 28 de ani venit de la Urziceni, dar care a dat probe si la echipa din Banie, in mandatul lui Dinel Staicu, fiind trimis atunci la „satelitul“ CSM Resita.


Finantatorul Stiintei a acuzat arbitrajul lui Helesteanu, insa despre centralul iesean nu se poate spune ca a influentat rezultatul. Chiar daca a acordat oarecum usor penaltiul din care bistritenii eu egalat, Costea cazând in careu dupa ce a simtit in spate mâna unui adversar, desfasurarea ulterioara a jocului a demonstrat diferenta dintre cele doua echipe.


De altfel, Ovidiu Stinga a si recunoscut la finalul partidei ca Universitatea a pierdut pe fondul greselilor in lant ale intregii echipe. „Cu 1-1 la pauza, poate altul era rezultatul, dar asta nu garanteaza faptul ca am fi putut câstiga. Toata echipa a gresit. Nu e normal sa primesti gol in ultima secunda de joc la o faza in care ai atacul. Stavaru a pierdut mingea, apararea s-a bâlbâit si asa adversarii au intrat in avantaj la cabine“, a spus Stinga.


Universitatea a jucat doar 15 minute


Craiovenii s-ar putea considera chiar multumiti, daca se poate spune asa, cu aceasta infrângere la trei goluri diferenta, pentru ca rezultatul putea fi mult mai umilitor. Practic, Stiinta a jucat la Bistrita doar 15 minute, zece in prima repriza, când a si deschis scorul, dând sperante celor aproape 40 de suporteri veniti sa-si incurajeze echipa, si ultimele cinci ale meciului, când gazdele, multumite de rezultat, au cam neglijat defensiva.


In rest, jucatorii lui Sabau l-au pus la grea incercare pe Bornescu, care a reusit câteva interventii magistrale in fata lui Zaharia, de doua ori, Muresan si Costea. Iar daca mai punem la socoteala si cele doua bare ale gazdelor, ne putem face o parere despre modul cum s-au derulat ostilitatile la Bistrita. S-a terminat 4-1, dar la fel de bine putea fi 9-2 sau 9-3 pentru Gloria. Si nu s-ar fi putut supara nimeni. Statistica suturilor pe spatiul portii sta marturie: 13 – 4.


Pârvu a fost blocat de doua ori de portarul Albut, in prima faza obtinându-se cornerul din care Universitatea a deschis scorul. Al patrulea sut pe spatiul portii i-a apartinut lui Saceanu, care nu a stiut sa profite de iesirea gresita a portarului si a trimis un lob plasat, blocat cu pieptul, pe linia portii, de Astilean. Ar mai fi de consemnat sutul peste poarta, din cinci metri, in minutele de final si am enumerat toate ocaziile de gol ale craiovenilor.


Atacantii au fost previzibili


Atacantii Stiintei au fost mareu cu spatele la poarta si aveau nevoie de cel putin trei miscari sa se intoarca, fiind astfel cu usurinta deposedati de masivii fundasi bistriteni. Baird si Pârvu nu au gasit solutii nici macar atunci când plecau in viteza spre poarta. Mijlocul a fost inexistent, dovada fiind reusita de 3-1 a Gloriei, când Zaharia a plecat cu mingea spre poarta de la 40 de metri si nu a fost deranjat deloc din drumul sau spre gol.


Si atunci se pune intrebarea: Unde se poate vorbi de intâmplare? In ultimele doua partide din campionat, când am primit câte patru goluri si am jucat mai mult decât modest, sau in Giulesti, unde Stiinta a facut o prima repriza foarte buna? Ar fi cazul sa mai jucam o data cu FC Arges, pentru a ne ridica moralul. Nu de alta, dar am intrat in zona nisipurilor miscatoare. Iar meciurile care urmeaza se anunta la fel de dificile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU