28.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024

Nu ne-am vazut

Liga I


Gloria – Universitatea 4-1


• Stadion „Gloria“, spectatori: 1.500.


• Au marcat: Nalati ’19-p, D. Zaharia ’45, ’58, Negrean ’82 / Mitchell ’10.


Gloria: Albut – D. Matei, Abrudan, Astilean (’46, Marginean), Sepsi (’64, Frasinescu) – Vagner, Muresan, Nalati, Paduretu – D. Zaharia, S. Costea (’80, Negrean). Antrenor: Ovidiu Sabau.


Universitatea: Bornescu – Craciunescu (’19, Gargalie), D. Stoica, Mitchell – Dananae, Stavaru, Saceanu, Velcovici – Stinga (’76, Rose) – L. Pârvu, Baird (’66, Dina). Antrenor: Ovidiu Stinga.


• Cartonase galbene: Paduretu, R. Marginean.


• Au arbitrat: A. Helesteanu – Z. Szekely, I. Cojocaru.


• Observatori: M. Ionescu, I. Igna.


Alb-albastrii au pierdut din nou in patria „Lordului“, primind patru goluri, tot atâtea câte primisera si la ultimele doua deplasari.


Universitatea a inceput bine prima repriza, a marcat la prima faza de poarta, dar a terminat-o prost, gazdele reusind sa intre in avantaj la cabine cu un gol inscris in ultima secunda de joc, la o bâlba in apararea craioveana. Prima parte a meciului a fost frumoasa, cu multe ocazii de poarta, cu un plus in dreptul gazdelor. Echipele s-au tatonat doar pret de zece minute, când s-au inregistrat si câteva contre dure la mijlocul terenului, trecute insa cu vederea de Helesteanu. Prima ocazie de gol a apartinut Universitatii. Pârvu a scapat pe dreapta, dar sutul sau din unghi a fost respins in corner de Albut. Din lovitura de colt a venit golul oltenilor, Mitchell trimitând o lovitura de cap bine plasata care l-a lasat spectator pe portarul Gloriei.


Apoi a inceput dezastrul pentru Stiinta. Elevii lui Sabau au incercat permanent poarta cu suturi de la distanta, in timp ce oltenii au preferat sa construiasca, fara succes, pâna in careul advers. D. Zaharia a irosit in doar doua minute (14, 16) doua mari sanse de gol. Ardelenii au egalat dupa ce Costea a cazut in careu, iar Helesteanu a aratat punctul cu var, de unde Nalati nu a iertat. Apoi, când oltenii se gândeau deja la pauza, bistritenii au trecut in avantaj prin golul lui Dorel Zaharia.


In repriza secunda, revirimentul Universitatii nu s-a produs, iar Gloria a demonstrat cine este seful. Dupa bara lui Muresan, a urmat un nou moment de inspiratie pentru Zaharia, care a inaintat nestingherit spre poarta Universitatii si a punctat pentru 3-1 cu un sut la coltul lung. Craiova era in corzi, iar Negrean a marcat pentru un umilitor 4-1 la prima atingere de balon, cu un sut cu bolta din unghi, mingea lovind mai intâi bara si fiind prinsa de Bornescu dupa ce trecuse de linia portii.


Pâna la urma, Dorel al lor a fost mai bun decât Dorel al nostru, iar concluzia a venit de la presedintele Gloriei, Jean Padureanu: „Tata, sunt de 42 de ani in fotbal, chiar crezi ca ma mai sperie ceva in lumea asta?“. De partea cealalta, antrenorul Ovidiu Stinga a incercat sa explice usturatorul esec al juvetilor. „E rusinos sa pierdem in asa hal. La cum am jucat in ultimele doua jocuri, ne va fi foarte greu sa scapam de la retrogradare“, a spus dezamagit Stinga, al carui scaun se clatina din ce in ce mai tare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII