15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRevansa „cocosilor“

Revansa „cocosilor“

Preliminarii CE 2008


Franta – Italia 3-1


• „Stade de France“, Paris, spectatori: 78.831.


• Au marcat: Govou ‘2, ’55, Henry ’17 / Gilardino ’20.


Franta: Coupet – Sagnol, Thuram, Gallas, Abidal – Ribery (’88, Saha), Vieira, Makelele, Malouda – Govou (’75, Wiltord), Henry. Antrenor: Raymond Domenech.


Italia: Buffon – Zambrotta, Cannavaro, Barzagli, Grosso – Semioli (’54, Di Michele), Gattuso, Pirlo, Perrotta – Cassano (’73, Inzaghi), Gilardino (’87, De Rossi). Antrenor: Roberto Donadoni.


• Cartonase galbene: Henry / Cannavaro, Perrotta, Gilardino, Grosso.


• A arbitrat: Herbert Fandel (Germania).


Campioana mondiala en-titre, Italia, a suferit un nou esec in preliminariile Campionatului European din 2008, fiind invinsa, miercuri seara, la Paris, cu scorul de 3-1 de Franta, intr-o reeditare a finalei Cupei Mondiale din Germania. Meciul a inceput cum nu se poate mai prost pentru elevii lui Roberto Donadoni, pentru ca in minutul 2 „les bleus“ au reusit sa deschida scorul. Fundasul Gallas l-a lansat pe Govou, iar acesta, plecat de la limita ofsaidului, l-a invins pe Buffon. Italia a replicat in minutul 5 prin Zambrotta, dar sutul sau nu a pus in pericol poarta lui Coupet. Mai periculos a fost sutul-centrare al lui Ribery din minutul 12, mingea trecând paralel cu linia portii, fara sa fie impinsa in plasa de nici un jucator al gazdelor. Echipa lui Raymond Domenech si-a majorat avantajul in minutul 17, când Malouda a prins un sut de zile mari din afara careului, Buffon a respins pâna la Henry, iar atacantul francez a indeplinit o simpla formalitate de la câtiva metri. A fost al 37-lea gol inscris de Thierry Henry pentru Franta, jucatorul lui Arsenal aflându-se la patru goluri de Michel Platini, cel mai bun marcator din istoria selectionatei „cocosului galic“, cu 41 de reusite. Pe fondul unui joc bun al gazdelor, „azzurrii“ au reusit sa reduca din diferenta in minutul 20, Gilardino reluând in poarta, cu capul, mingea centrata de Pirlo din lovitura libera. Pâna la sfârsitul primei parti, francezii au mai incercat vigilenta lui Buffon prin Sagnol si Henry, de fiecare data portarul lui Juventus respingând in corner.


Francezii s-au jucat cu ocaziile


La zece minute de la reluare, Govou a dus scorul la 3-1, invingându-l pe goal-keeper-ul italian cu capul, in urma unei centrari a lui Sagnol. Ribery, Henry si Wiltord, ultimul introdus in locul lui Govou, au avut sansa sa inscrie pentru 4-1, dar li s-au opus fie fundasii italieni, fie Buffon. Italia a echilibrat jocul doar in ultimul sfert de ora, când francezii s-au retras, iar Cannavaro a ratat o buna oportunitate de a inscrie in minutul 78.


„Squadra azzurra“, ca si in meciul cu Lituania de sâmbata (1-1), nu a semanat deloc cu o campioana mondiala, fiind depasita atât din punct de vedere fizic, cât si tactic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS