15.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Cât de departe este Cupa Mondiala“

„Cât de departe este Cupa Mondiala“

Debutul dezastruos al campioanei mondiale in preliminariile CE 2008 a iritat spiritele in Italia, presa din peninsula fiind critica la adresa selectionatei pregatite de Roberto Donadoni. Cuvinte precum „naufragiu“, „KO“ sau „soc“ sunt folosite tot mai des, mai ales dupa esecul de miercuri seara de la Paris. „Italia s-a pierdut“, a titrat Corriere della Sera, care subliniaza ca „squadra azzurra“ a fost rasturnata de o echipa a Frantei superioara si mentioneaza ca drumul spre Euro 2008 este mai abrupt.


Cotidianul La Stampa a scris cu litere mari: „Cât de departe este Cupa Mondiala“, subliniind: „Italia a fost zdrobita de Franta. Am vazut o aparare ridicola, calificarea pentru Europa este in pericol“. Gazzetta dello Sport a scris pe prima pagina despre o „aparare sovaitoare“ si un „Cassano fantoma“. „Prea multi italieni cu probleme din punct de vedere fizic, calificarea este in pericol“, a titrat Gazzetta, completata de Corriere dello Sport: „Italia a durat doua minute, adica primele doua minute ale meciului, inainte ca Sidney Govou sa deschida scorul“.


In schimb, publicatia IL Messaggero este mai putin severa. „Italia KO, dar un gol francez nu a fost valabil si ne-au fost refuzate doua penaltiuri. Franta si-a luat o revansa care nu conteaza, rezultatul a fost falsat de un arbitru ostil. Azzurri trebuie sa mai munceasca, dar orgoliul este neatins si situatia in clasament se poate remedia“, se arata in IL Messaggero.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS