14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportHenin si Dementieva, in optimi la US Open

Henin si Dementieva, in optimi la US Open

Competitia feminina de la Flushing Meadows a ajuns deja la optimile de finala. A doua favorita a turneului, belgianca Justine Henin-Hardenne, nu a ratat calificarea in aceasta faza, acelasi lucru intâmplându-se si cu rusoaica Elena Dementieva, cap de serie numarul 4.


Belgianca Justine Henin-Hardenne, a doua pe lista capilor de serie la US Open, si câstigatoare a competitiei in urma cu trei ani, s-a calificat in faza optimilor de finala. Dupa un inceput mai dificil de meci cu japoneza Ai Sugiyama (nr. 28), soldat cu pierderea primului set (4-6), belgianca si-a revenit si le-a câstigat pe urmatoarele doua intr-o maniera categorica, scor 6-1, 6-0. De remarcat este faptul ca, in primul set, Henin a condus cu 4-1 dupa care a pierdut cinci game-uri la rând.


Jucatoarea belgiana o va infrunta in optimi pe israelianca Shahar Peer (nr. 21), care a trecut cu 6-3, 6-7 (3), 7-6 (3), de italianca Francesca Schiavone. O alta favorita a competitiei, Elena Dementieva, desemnata de organizatori cap de serie numarul 4, a trecut de turul al treilea, dupa ce a eliminat-o pe compatrioata sa Vera Zvonareva (nr. 33), in fata careia s-a impus in doua seturi, cu 7-5, 6-3. Turneul de la US Open este unul pe placul rusoaicei Dementieva, care anul trecut a ajuns pâna in semifinale, iar in 2004 a jucat chiar finala.


Aravane Rezai, surpriza placuta a turneului


Jucatoarea care a surprins cel mai mult prin evolutiile sale la US Open este frantuzoaica de 19 ani Aravane Rezai. Aflata in premiera la US Open, Rezai a izbutit in turul al treilea sa o scoata din competitie pe a 20-a favorita, rusoaica Maria Kirilenko, pe care a surclasat-o cu 6-3, 6-1. Practic, Kirilenko a contat doar pâna la scorul de 3-3, in primul set. Aravane Rezai va avea in optimi tot o adversara din Rusia, pe Elena Dementieva.


A sasea favorita a intrecerii, Svetlana Kuznetova (Rusia), nu a intâmpinat nici un fel de probleme in partida cu compatrioata sa Anastassia Rodionova, pe care a trimis-o acasa dupa un sec 6-3, 6-0. Kuznetova isi va disputa un loc in sferturile de finala cu Jelena Jankovic din Serbia, care, la 21 de ani, se afla deja la a treia aparitie la Flushing Meadows.


Aceasta si-a câstigat dreptul de a juca in optimi dupa ce a eliminat-o pe una dintre primele zece favorite, Nicole Vaidisova, semifinalista anul acesta la Roland Garros, pe care a invins-o cu scorul de 5-7, 6-3, 6-2.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS