7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDominatie a echipelor gorjene

Dominatie a echipelor gorjene

Toate cele patru grupari gorjene care activeaza in esalonul trei se regasesc dupa primele cinci etape in prima jumatate a clasamentului, Minerul Motru si EMC Rovinari impartindu-si chiar locurile pe podiumul Seriei a 4-a.


Desi EMC Rovinari, Minerul Motru si Minerul Matasari au evoluat in deplasare, nici una nu s-a intors invinsa, colectând sapte puncte din noua posibile. Petrolul Ticleni a smuls o remiza pe teren propriu, 2-2 in fata „militarilor“ din Craiova si a coborât la -2 in clasamentul adevarului. Jucatorii lui Neagoe au fost din nou determinanti in victoria „satelitului“ EMC Rovinari pe terenul echipei Unirea Costesti, sârbul Vidakovic marcând golul victoriei in minutul 83. Vidakovic a interceptat o pasa neglijenta a unui fundas advers catre portar si a inscris pentru cele trei puncte.


Patru „panduri“ s-au regasit in primul unsprezece al rovinarenilor, Pândaru, Vajda, Cristea si Vidakovic, pe lânga cei doi juniori Murdarea si Costescu. Oboseala stagiului montan de la Sinaia si-a spus cuvântul pe finalul meciului, când trei dintre elevii lui Neagoe au fost inlocuiti. Pândaru a avut o interventie providentiala la scorul de 0-0, Vajda a fost servantul ideal pentru coechiperii sai, iar Vidakovic s-a remarcat prin travaliu. Cel mai bun om de pe teren a fost insa juniorul Murdarea, sigur in defensiva. De remarcat revenirea lui Arcanu dupa doi ani de absenta de pe gazon, fostul „pandur“ fiind de la meci la meci mai bun. „Toti baietii au jucat bine cu un plus pentru Murdarea. Am avut mai multe ocazii si diferenta putea fi mai mare“, a declarat antrenorul Romica Negroiu.


 


„Minerii“ s-au impus la Dunare


 


Minerul Motru a surclasat Dunarea Calafat la ea acasa, 4-1, prin golurile reusite de fostii „panduri“ Glisca (‘1, ’44) si Buca (’90), Bucatea (’71) recidivând dupa golul calificarii din Cupa României. Glisca (foto) se dovedeste in mare forma in acest inceput de campionat, reusind sa marcheze jumatate din golurile minerilor (cinci), fiind la a doua „dubla“ in cinci etape.


Gruparea din Matasari si-a trecut in cont primul punct in deplasare dupa remiza alba de la Podari. Antrenorul Constantin Trifu i-a trimis in teren pe Hârsu – Oprita, Ardeoiu, Vladut, Iovan, Ficioru, M. Lupsoiu, Grigorie, Lacatusu, Badea si Manea, intr-un joc de uzura in care vântul si-a pus amprenta asupra desfasurarii ostilitatilor. „Jocul a fost aspru, cu noua cartonase galbene, dar s-a vazut o diferenta de atitudine pe teren in favoarea noastra“, a declarat directorul sportiv al matasarenilor, Tanasie Ghimis. Minerul Matasari trimite cinci jucatori la „satelitul“ Viitorul Negomir, Mitrica, C. Popescu, Cornescu, Daia si Sânteie.


Fotbalistii de la Petrolul Ticleni s-au remarcat doar in debutul si finalul meciului cu Armata Craiova, când au marcat prin Manole (‘5) si Buliga (’78), dar nu a fost suficient pentru victorie, oaspetii reusind si ei doua goluri prin Turcila (’20) si Bogdan (’55). La acest joc, arbitrul de rezerva Ilarie Pasarin, delegat de CCA, a fost component al echipei Petrolul Ticleni sezonul trecut, insa prezenta sa in cadrul brigazii de arbitri nu a influentat rezultatul in favoarea fostilor sai colegi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS