14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Debut amar

Ne-am temut de Stilian Petrov si Berbatov si am incasat-o de la Martin Petrov. Cam asa s-ar caracteriza meciul de aseara de la Constanta, care a consemnat un debut cu stângul al României in preliminariile CE 2008. Tricolorii au controlat jocul au marcat de doua ori si, când se parea ca victoria nu le va mai scapa, au incasat doua goluri in doua minute, care le-au adus bulgarilor o remiza nesperata si nemeritata.


Românii au avut un start anevoios de partida, oaspetii anuntându-si inca din start intentiile ofensive. Elevii lui Stoicikov au inchis bine culoarele spre poarta, au facut un presing cât mai departe de propriul careu, iar acest lucru i-a incomodat vizibil pe români, care au construit cu greu. Treptat, jucatorii nostri si-au intrat in mâna si au inceput sa ameninte poarta lui Petkov. Prima ocazie de gol i-a apartinut lui Rosu, care a trimis peste poarta, din pozitie centrala (’11). Tot mijlocasul lui Recreativo Huelva s-a aflat in prim plan si peste patru minute, când a sutat cu putin pe lânga bara la capatul unei combinatii excelente Dica – Marica.


Presiunea românilor a fost din ce in ce mai mare si Mutu l-a pus la incercare pe Petkov cu un sut din unghi, cu pamântul (’30). Bulgarii au stat in tot acest timp la cutie si au incercat sa ne surprinda pe contraatac, centrarea periculoasa a lui Peev fiind respinsa prividential de Tamas. Atacurile tricolore s-au purtat in special pe flancul drept, dar Fl. Petre nu a fost prea inspirat, gresind multe pase in situatii bune. Românii au facut un joc bun la mijlocul terenului, au recuperat multe mingi, dar a lipsit pasa decisiva.


Eforturile le-au fost insa resplatite in minutul 40, dupa o faza ca la carte: diagonala de peste 50 de metri a lui Contra, Mutu a prelungit inspirat pentru Rosu, iar ex-stelistul a preluat pe lânga un fundas si l-a executat pe Petkov cu sut din unghi, 1-0.


Martin Petrov a egalat in doua minute


La reluare, Stoicikov a facut doua schimbari, dar tot românii au fost mai periculosi. Mutu l-a „avertizat“ pe Petkov cu un sut de la distanta ca nu va avea viata usoara nici in partea secunda si a avut dreptate (’51). Peste numai cinci minute, Marica si-a aratat clasa, recuperând o minge dintre doi fundasi bulgari, culcându-l pe portar din fenta si punctând pentru 2-0.


La acest scor, oaspetii au iesit la joc si s-au dovedit din ce in ce mai periculosi, centrarile in careu dându-i emotii lui Lobont. Elevii lui Piturca nu au slabit insa ritmul si au incercat sa tina mingea cât mai departe de poarta. Mutu s-a aflat pe tot terenul, deposedându-si elegant adversarii in apropierea careului propriu.


Bulgarii si-au aratat coltii prin M. Petrov, care a sutat din unghi in plasa laterala (’79), insa mijlocasul lui Atletico s-a revansat cu vârf si indesat. A transformat impecabil o lovitura libera din marginea careului (’81) si a egalat peste doua minute când, liber in careu, a pus latul la centrarea lui Angelov. Golul i-a demoralizat pe tricolori, care nu s-au mai putut concentra, iar finalul putea fi si mai amar daca Chivu nu-l oprea impecabil pe Bojinov, scapar singur spre poarta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII