13.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Putem obtine mai mult“

„Putem obtine mai mult“

Energoconstructia Craiova debuteaza mâine in noul sezon competitional, urmând sa intâlneasca, de la ora 17.00, in Sala Sporturilor din Craiova, formatia Clujana Cluj – Napoca. Dupa ce in campionatul precedent trupa lui Valentin Nistoran a terminat pe locul trei si a câstigat Cupa si Supercupa României, craiovenii pleaca la drum cu sperante de mai bine, propunându-si ca obiectiv intermediar clasarea in primele patru echipe inaintea inceperii play-off-ului. De asemenea, Cupa ramâne un alt obiectiv al celor de la Energoconstructia.


– Domnule Nistoran, cum vedeti meciul cu cei de la Cluj?


– Teoretic, nu avem cum sa pierdem aceasta partida. Singurele probleme sunt absentele lui Rizan si Chiliman, eliminati in meciul de Supercupa. Sunt sigur, insa, ca vom depasi aceste impedimente si vom câstiga, pentru ca o infrângere ar fi foarte greu de digerat.


– Care sunt noutatile pentru acest campionat?


– Am cooptat in lot inca doi jucatori, pe Alin Luta si Nicolae Butoi, dar primul nu va putea evolua impotriva clujenilor deoarece este accidentat.


– Ce obiectiv v-ati propus pentru acest sezon?


– Obiectivul este sa ne clasam in primele patru echipe la sfârsitul campionatului pentru a avea mai multe sanse in play-off.


– Adica?


– Din acest sezon s-a schimbat regulamentul de desfasurare a campionatului. In play-off, echipele bine clasate intâlnesc echipele slab clasate si evolueaza si mai multe meciuri pe teren propriu. Se joaca in sistem doua din trei, iar prima parte a play-off-ului va fi echivalenta cu sferturile de finala ale intrecerii. Vor urma apoi semifinalele si finala campionatului, când se vor desemna echipele care vor urca pe podium.


– Cum apreciati actuala echipa?


– Fata de anul trecut consider ca avem un lot mai bun, care s-a sudat foarte bine. Avem experienta si suntem mult mai uniti. Cred ca putem obtine mai mult. Totul depinde, insa, de noi.


– Evoluati pe prime mai mari in acest sezon?


– Nu. Echipa are acelasi buget ca anul trecut, când am avut un sezon foarte bun si sper ca si cel care urmeaza sa fie la fel de bun.


Liga I, etapa 1


Programul meciurilor: Moldocor Piatra Neamt – CFS Poli Timisoara, Athletis Club Bucuresti – Municipal Constanta, Energoconstructia Craiova – Clujana Cluj – Napoca, ACS Odorheiul Secuiesc – Cosmos Pitesti, Informatica Timisoara – United Galati, Quasar Deva – Metropolis Bucuresti, Energia Focsani – CIP Deva.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS