15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Era necesar acest cantonament“

„Era necesar acest cantonament“

Chinul fotbalistilor de la Pandurii care efectueaza pregatirea montana la Sinaia a fost scurtat cu o zi de antrenorul Eugen Neagoe. „Pandurii“ revin la Târgu Jiu mâine, dupa antrenamentul de dimineata, si nu luni, cum era prevazut initial. „Asa a decis antrenorul. Luni, la ora 17.00, jucatorii trebuie sa se prezinte la primul antrenament al saptamânii pentru a pregati meciul cu Otelul“, a declarat secretarul general al clubului, Daniel Baloi.


Astazi, de la ora 17.00, Pandurii va sustine si un meci amical in compania unei echipe a politiei siriene, aflata in pregatire in România.


Spre deosebire de alte grupari din prima liga, gorjenii nu au primit nici o zi libera dupa meciul cu CFR Cluj, fiind obligati sa recupereze decalajul de pregatire fizica fata de competitoare.


Capitanul gorjenilor, Florin Stânga, constientizeaza nevoia acestui stagiu de pregatire. „E destul de greu oricând sa faci un cantonament, mai ales acum, dar era necesar. Sunt in mare parte antrenamente fizice in ambele sedinte de pregatire, dar pe cel de-al doilea il facem pe teren si e mai usor pentru ca mai exersam si cu mingea. Speram ca prin aceasta pregatire sa rezistam cât mai mult in campionat“, a spus Stânga.


„Trebuie sa formam un grup“


Echipa eterogena din toate punctele de vedere, Pandurii a obtinut cele patru puncte doar prin daruirea si valoarea individuala a jucatorilor. Scopul stagiului de la Sinaia este acela de a forma un grup, de a dezvolta niste relatii de prietenie pe lânga acumularile de ordin fizic.


„Cred ca era necesar acest cantonament si pentru a ne cunoaste mai bine intre noi, pentru ca fiind strânsi in graba atunci când a inceput campionatul nici nu am avut timp pentru asta. Suntem de putin timp impreuna la Târgu Jiu si nu am reusit inca sa formam acel grup unitar care sta la baza succesului multor echipe. Si cred ca s-a vazut si la noi in campionat ca echipele mari se bazeaza pe asta. Este cazul Stelei acum, dar si al Rapidului din sezonul trecut. Iar când vom reusi asta si vom forma o adevarata echipa unita, se vor vedea si rezultatele pe teren. Pentru ca e greu sa ai rezultate daca nu ai omogenitate si unitate in echipa. Iar la noi s-a simtit putin ca nu ne cunoastem bine, chiar daca in primele etape am jucat destul de bine. Eu unul sunt convins ca se poate si sper ca si conducerea si toti cei care sunt acum lânga echipa sa inteleaga asta si sa fie alaturi de noi“, a afirmat capitanul gorjenilor.


„Pandurii“ au nevoie de sprijin


Ultimele doua insuccese, cu Poli Iasi si CFR Cluj, i-au descumpanit pe elevii lui Eugen Neagoe, care asteapta sa fie sprijiniti de oricine le poate ridica moralul, presa, suporteri sau conducatori ai clubului. Liderul „pandurilor“, Florin Stânga, spune ca toti jucatorii s-au daruit pe teren in meciul cu CFR Cluj, dar ghinionul i-a privat de un rezultat mai bun.


„As face apel la toti cei din Târgu Jiu si chiar si la presa de acasa sa ne sprijine acum când avem mai multa nevoie si suntem la inceput de drum. Cred ca acum, mai mult ca oricând, toti trebuie sa fie alaturi de echipa pentru ca ne e greu. Echipa are nevoie de ajutorul tuturor si de sprijin moral. Cred ca nu se pune problema sa nu fi vrut cineva din lot sa joace mai bine. S-a vazut, cred eu, ca toti am vrut sa jucam si am dat totul pe teren. Tocmai de aceea cred ca nu se pot face acuzatii acum, mai ales in conditiile in care ne-am reunit si am intrat direct in campionat. S-a vazut cred si la meciul cu CFR Cluj ca am fi putut mai mult dupa cum am jucat in prima repriza, dar n-am avut norocul sa inscriem primii, pentru ca altul era rezultatul. A mai venit apoi si eliminarea mea si echipa chiar a cazut dupa acea lovitura“, a incheiat Stânga.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS