22 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSportUn milion de euro pentru fotbalul gorjean

Un milion de euro pentru fotbalul gorjean

Gorjenii au demarat investitiile in infrastructura, urmând sa fie construite trei terenuri de iarba si unul sintetic, toate de dimensiunai normale, precum si un minihotel dotat cu toate utilitatile.


Gruparea din Târgu Jiu a alocat 35 de miliarde de lei pentru a construi in incinta Complexului Sportiv Municipal, pe actuala locatie a terenurilor II si III, un minihotel cu 16 camere si doua terenuri de dimenisiuni 105 x 64, unul sintetic si altul cu iarba. Din aceleasi fonduri se va moderniza si baza sportiva de la Debarcader unde se vor construi doua terenuri cu iarba, se va reface bazinul olimpic, aflat in paragina, si se vor da in folosinta si terenurile de tenis, dupa ce vor fi aduse la standardele optime.


„Am tot spus ca suferim la capitolul infrastructura si de aceea am luat initiativa de a face ceva. Avem alocate 35 de miliarde lei, bani proveniti de la finantatori, pe care le investim in baza sportiva din incinta stadionului si cea de la Debarcader. Daca vrem sa facem ceva pentru viitor nu e proiectul chiar atât de mare. Ambele terenuri de la stadion vor fi terminate in aceasta toamna, cel sintetic in maximum o luna. Minihotelul care va cuprinde vestiare, dusuri, cantina sper sa-l terminam pâna la finalul acestui an, insa e greu de spus o data exacta“, a declarat presedintele clubului gorjean, Marin Condescu.


Prin construirea minihotelului, costurile pe chiriile jucatorilor vor fi mai mici, iar terenul sintetic este o necesitate pentru ca se poate juca pe el indiferent de vreme. „Acest teren sintetic ajuta orasul si implicit echipa. Vrem sa punem bazele unui centru de copii si juniori foarte puternic si, bineinteles, il va folosi si echipa mare. In principiu, de acest gazon vor beneficia juniorii. Minihotelul este si el necesar pentru ca aici se va face cantonamentul echipei mari, asa ca sunt convins ca proiectul nu va da gres. Cel putin jumatate din saptamâna hotelul va fi plin. Clubul se implica financiar, SNLO nu se implica cu absolut nimic. Fondurile repartizate de la SNLO vor fi cheltuite de club pe ce trebuie“, a comentat directorul SNLO, Daniel Burlan, fezabilitatea proiectului.


„Pandurii“, taxati cu 1.000 de dolari


Pandurii Târgu Jiu a deplasat ieri in cantonamentul montan de la Predeal 25 de jucatori, tehnicianul Eugen Neagoe programând antrenamente de intensitate mare pentru a imbunatati parametrii fizici. Portarii Guso, Balaet si Dossey si jucatorii de câmp Ursu, Chibulcutean, Rus, Dragomir, Vancea, Vranjkovic, Stânga, Zoicas, Vintilescu, A. Popescu, Bogoi, Cristea, Orac, Vatavu, Popete, I. Iordache, Jovanovic, Vidakovic, Mândrean, Luca, Vajda si Enescu se vor pregati sapte zile in statiunea de pe Valea Prahovei, singurii ramasi acasa fiind Pândaru si Prodan, ce vor evolua la „satelitul“ EMC Rovinari.


Infrângerea de pe teren propriu cu CFR Cluj atrage dupa sine si o amenda de 1.000 de dolari, conform ROI. Daca jucatorii au fost premiati cu 1.500 de dolari pentru cele patru puncte obtinute, a venit rândul sa si plateasca dupa primul insucces pe „Municipal“ din acest sezon. „Nu sunt suparat pe ei ca au pierdut, insa e normal sa aplicam regulamentul de ordine interioara. Daca la succese nu am ezitat sa le dam banii, corect este ca si la infrângeri sa-i taxam. Fiecare jucator va fi amendat cu 1.000 de dolari, baietii stiu si se vor conforma regulamentului“, a declarat presedintele Marin Condescu.


„S-au comportat bine in primele cinci etape“


Patru puncte in cinci etape este un bilant satisfacator pentru presedintele clubului gorjean Marin Condescu, in conditiile in care Pandurii a jucat contra a trei candidate la titlu, Rapid, Dinamo si CFR Cluj. „Avem o echipa mult mai buna, joaca alt fotbal fata de ce juca anul trecut, si in primele cinci etape am intâlnit trei echipe care se bat la campionat. La Iasi am luat bataie din cauza unui arbitraj ostil, puteam scoate un egal. Si daca pierdeam si cu Rapidul, si cu CFR-ul nu era o tragedie, asa ca spun ca ne-am comportat bine“, a afirmat multumit seful gruparii din Târgu Jiu.


Locul retrogradabil, 15, pe care se afla echipa in prezent nu-l nelinisteste pe Condescu, care asteapta finalul turului pentru a trage concluziile corecte. „Am intrat la apa in conditiile in care am intâlnit trei echipe care pot câstiga titlul. Putem vorbi de o linie corecta de clasament abia dupa ce aceste trei echipe pe care le-am intâlnit vor juca cu toate din liga, adica la finalul turului“, a incheiat Condescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS