13.1 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Jocul cu Bulgaria este crucial“

„Jocul cu Bulgaria este crucial“

Desi se confrunta cu câteva probleme de efectiv, Victor Piturca vrea sa obtina sase puncte in primele doua partide din preliminariile CE 2008.


Lotul echipei nationale a României s-a reunit ieri, la Casa Fotbalului, in vederea pregatirii meciurilor cu Bulgaria si Albania, din preliminariile CE 2008. Selectionerul tricolorilor, Victor Piturca, a estimat ca reprezentativa noastra va face un pas important pentru calificarea la turneul final al CE 2008 daca va obtine sase puncte in cele doua partide care se vor juca sâmbata, 2 septembrie (cu Bulgaria, la Constanta), si miercuri, 6 septembrie (cu Albania, la Tirana).


„Pentru mine, jocul cu Bulgaria este crucial pentru ce va fi in continuare. Cu sase puncte din meciurile cu Bulgaria si Albania ne vor creste sansele de calificare. Bulgaria este principala contracandidata, fiind, dupa Olanda, cea mai valoroasa echipa. Daca vom invinge Bulgaria, va fi un pas important pentru noi“, a opinat Piturca.


Multi indisponibili in lotul tricolorilor


Selectionerul tricolorilor a dezvaluit ca este nemultumit de accidentarile recente ale lui Goian si Buga, care s-au adaugat mai vechilor indisponibili Ovidiu Petre, Radoi si Mazilu. Din cauza unui necaz in familie (decesul cumnatului sau), a devenit incerta si prezenta lui Dorinel Munteanu, decanul de vârsta al nationalei. Antrenorul-jucator al echipei CFR Cluj l-a anuntat ieri pe selectioner ca trebuie sa se ocupe de inmormântarea rudei sale si nu se poate alatura lotului decât miercuri sau joi. Piturca a anuntat ca va renunta la Dorinel daca acesta nu va ajunge in timp util la Constanta.


„Daca nu se prezinta pâna marti (astazi – n.r.), voi renunta la serviciile lui Dorinel. Am nevoie de el concentrat pentru jocul cu Bulgaria“, a spus Piturca.


Selectionerul nu s-a gândit inca la o solutie pentru inlocuirea mijlocasului clujean si nu exclude posibilitatea ca lotul sa ramâna cu 21 de jucatori. La Constanta, el va apela la un fotbalist de la Farul pentru ca antrenamentele sa se desfasoare in conditii normale.


Piturca a precizat ca va mentine sistemul de joc 4-3-3 chiar si in cazul absentei lui Dorinel Munteanu, locul acestuia urmând sa fie luat in teren de Codrea sau de Paraschiv.


Piturca are probleme cu portarii


Postul de portar ridica unele probleme, pentru ca Lobont nu mai este titular la Fiorentina, iar celalalt goal-keeper, rapidistul Danut Coman, a facut destule greseli in ultima vreme. Cu probleme medicale se confrunta Dica, in timp ce Cocis, care a jucat 40 de minute duminica, in capionatul Moldovei, a reluat antrenamentele cu mingea de patru – cinci zile.


Si Bulgaria se confrunta cu o serie de probleme, având jucatori accidentati, cum e cazul capitanului Stelian Petrov, si fotbalisti care nu prea evolueaza la echipele de club.


Lotul nationalei României


Selectionerul tricolorilor, Victor Piturca, a convocat pentru partidele cu Bulgaria si Albania, din preliminariile CE 2008, urmatorii jucatori: Bogdan Lobont, Daniel Coman – portari; Cosmin Contra, Valentin Badoi, Gabi Tamas, Sorin Ghionea, Vasile Maftei, Cristi Chivu, Razvan Rat, Petre Marin – fundasi; Florentin Petre, Banel Nicolita, Paul Codrea, Razvan Cocis, Sorin Paraschiv, Dorinel Munteanu, Nicolae Dica, Laurentiu Rosu – mijlocasi; Adrian Mutu, Ciprian Marica, Daniel Niculae, Ionel Ganea – atacanti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS