16.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFerrari s-a apropiat la doua puncte de Renault

Ferrari s-a apropiat la doua puncte de Renault

Cu patru etape inainte de finalul sezonului, lupta pentru cele doua titluri este crâncena, Fernando Alonso având insa prima sansa la câstigarea campionatului.


Marele Premiu al Turciei, disputat duminica, pe circuitul de la Istanbul, a revenit brazilianului Felipe Massa, aflat la primul sau succes in Formula 1. Al doilea pilot de la Ferrari a plecat din pole-position si a câstigat, tinându-i la respect pe Fernando Alonso si Michael Schumacher, cei doi protagonisti din lupta pentru titlul mondial.


„Schumi“ a plecat al doilea, dar a fost depasit de Alonso dupa prima oprire la boxe si, in ciuda eforturilor disperate, nu a mai reusit sa-i ia fata spaniolului, fiind nevoit sa accepte locul trei. Germanul a atacat si pe ultima linie dreapta, dar a terminat lânga cutia de viteze a pilotului de la Renault.


Cu ochii la batalia dintre fostul si actualul campion mondial, nimeni nu l-a mai luat in seama pe Felipe Massa, care a facut o cursa perfecta, fara a lasa vreo sansa adversarilor sai. Diferenta dintre Fernando Alonso si Michael Schumacher, in clasamentul general, cu patru etape inainte de final, este de 12 punte, dar victoria lui Massa a contat enorm pentru Ferrari, scuderia italiana apropiindu-se la doar doua puncte de rivalii de la Renault. La cursa de la Istanbul au mai terminat in puncte, in ordine, Button, De la Rosa, Fisichella, R. Schumacher si Barrichello.


Massa: „Este un moment istoric“


Cel mai fericit dupa Marele Premiu al Turciei a fost brazilianul Felipe Massa. „Este o zi incredibila pe care n-o voi uita niciodata. Prima victorie, mai ales alaturi de Ferrari, este un moment istoric. Echipa a fost senzationala si mi-au dat masina perfecta pentru victorie. Sa pilotez pentru Ferrari a fost intotdeauna visul meu, iar faptul ca am reusit prima mea victorie in Formula 1 alaturi de ei face din aceasta zi una cu atât mai speciala. Cele doua competitii sunt inca deschise si putem câstiga ambele titluri“, a spus pilotul de la Ferrari, aflat la a 67-a cursa a carierei.


In schimb, colegul sau, Michael Schumacher, nu a avut la final prea multe motive de bucurie. „Lucrurile nu au decurs cum as fi vrut eu. Nu stiu din ce cauza, in a doua parte a cursei, masina n-a mers atât de bine cum a facut-o in antrenamentele de vineri. A fost mai nervoasa si n-a ajutat nici plinul consistent de combustibil. Nici setul de pneuri schimbat n-a fost atât de bun ca si celelalte. Am pierdut doua puncte in clasamentul pilotilor, dar mai cred ca pot câstiga titlul“, a afirmat germanul, de sapte ori campion mondial.


Si actualul lider al pilotilor, Fernando Alonso, si-a pastrat optimismul. „Am fost foarte departe de Ferrari si in calificari, dar am avut incredere in noi ca putem imbunatati ritmul si am aratat ca aveam dreptate sa credem asta. A fost o cursa in care am fortat la maximum când era vorba numai de a-ti pastra pozitia, nu doar de viteza. Cred ca avem nevoie de ceva mai mult pentru a lupta cu Ferrari pentru victorie, dar sunt foarte optimist pentru aceste ultime curse“, a precizat ibericul.


Clasamente generale


Ierarhia generala a pilotilor: 1. Fernando Alonso 108 puncte; 2. Michael Schumacher 96; 3. Felipe Massa 62; 4. Giancarlo Fisichella 52; 5. Kimi Räikkönen 49; 6. Jenson Button 36; 7. Juan Pablo Montoya 26; 8. Rubens Barrichello 22; 9. Nick Heidfeld 19; 10. Ralf Schumacher 18.


Clasamentul la constructori: 1. Renault 160 de puncte; 2. Ferrari 158; 3. McLaren Mercedes 89; 4. Honda 58; 5. Toyota 28; 6. BMW Sauber 26; 7. Red Bull 16; 8. Williams 10; 9. Toro Rosso 1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS