10.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024

Ce vis urât!

Liga I


„U“ Craiova – Dinamo 0-4


Stadion :Ion Oblemenco, spectatori: 25.000.


A marcat: I. Ganea ’33, ’65, ’70, ’80.


Universitatea: Bornescu – Dananae, D. Stoica, Mitchell, Velcovici – Dina (’71, L. Pirvu), Stavaru, Saceanu (’54, A. Ionescu), Rose (’88, Girla) – Stinga, Baird. Antrenor: Ovidiu Stinga.


Dinamo: Matache – Mihut, Moti, St. Radu, Pulhac – Ze Kalanga (’59, Blay), Margaritescu (’74, Lering), Tames, Ad. Cristea (’68, Danciulescu) – Cl. Niculescu, I. Ganea. Antrenor: Mircea Rednic.


Cartonase galbene: Stânga, Velcovici, D. Stoica, Dananae / Tames.


Au arbitrat: Victor Berbecaru – V. Bratu si A. Onita


Stiinta a fost umilita de Dinamo, echipa olteana primind patru goluri fara a inscrie macar o data, toate reusitele „câinilor“ fiind semnate de Ionel Ganea.


Ambele echipe au inceput in forta, cu interventii la sacrificiu, la limita sportivitatii. Dinamo pornea la lupta cu intentia de a ramâne in coasta liderului, iar Craiova dornica sa demonstreze ca este una dintre echipele de care granzii Capitalei trebuie sa se teama. Si asta nu in fata oricui, ci chiar a rivalei de-o viata, Dinamo. Incurajati din tribune de peste 30.000 de suporteri, juvetii au fortat in atac si au avut o sansa buna de a marca in minutul noua, când sutul lui Stinga de la 30 de metri nu a nimerit spatiul portii, desi portarul Matache iesise dintre buturi.


Stiinta, neputincioasa


Dupa primul sfert de ora partida s-a mai domolit, batalia dându-se la mijlocul terenului, locul de unde fiecare dintre combatante a incercat sa-si creeze drum spre poarta adversa. In minutul 33, Universitatea a avut o sansa uriasa de a inscrie, dar Saceanu, singur cu Matache, a sutat din zece metri in portarul dinamovist. Acesta din urma a retinut, a degajat lung pâna la Cl. Niculescu, atacantul dinamovist a prelungit cu capul spre Ganea care, profitând de amorteala fundasilor centrali olteni, a sutat fara preluare la coltul lung, lasându-l fara replica pe Bornescu. Portarul oltean s-a evidentiat sapte minute mai târziu când a aparat foarte bine sutul periculos trimis de Niculescu din marginea careului mic, dar a avut si sansa la faza imediat umatoare, Ganea trimitând de putin pe lânga poarta. Finalul primei reprize a apartinut Stiintei, insa sutul telefonat al lui Stavaru si trasorul care a vizat plopii de la Peluza Nord trimis de Stinga nu aveau cum sa schimbe istoria partidei.


Repriza de cosmar


Scenariul s-a pastrat si in repriza secunda, când Universitatea a incercat din rasputeri sa restabileasca egalitatea. Fortarile alb-albastrilor n-au dat insa roade, astfel ca Dinamo a pus in pericol poarta olteana prin Ze Kalanga (’56) si Ganea (’60). In mintul 65 a venit rândul lui Rose sa rateze o mare ocazie de gol, trimitând cu capul pe lânga poarta din pozitie favorabila, pentru ca peste câteva secunde Ganea sa loveasca pentru a doua oara, dupa ce Stoica n-a reusit sa respinga centrarea lui Niculescu. Pâna la final acelasi Ganea a mai punctat de doua ori, umilind o echipa, Universitatea, care „a cântat“ aseara o partitura pe care suporterii nu voiau sa o mai auda. De altfel, fanii Stiintei au fost singurii reprezentanti ai Baniei care au câstigat duelul cu formatia din „Groapa“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

54 COMENTARII