23.2 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportFederer, spre al treilea titlu consecutiv

Federer, spre al treilea titlu consecutiv

Elvetianul Roger Federer, liderul detasat al clasamentului ATP, a fost desemnat, asa cum era de asteptat, cap de serie numarul 1 la turneul de la US Open. La tragerea la sorti a meciurilor din primul tur, Federer a avut noroc, urmând sa aiba un inceput linistit de turneu, in compania taiwanezului Wang Yeu-Tzuoo (locul 109 ATP).


Mare amator de recorduri, Federer va avea ocazia sa devina al treilea jucator din istorie care câstiga US Open-ul trei ani la rând, dupa John McEnroe (1979,1980,1981) si Ivan Lendl (1985, 1986 si1987).


Al doilea favorit al turneului, spaniolul Rafael Nadal, il va intâlni pe americanul Mark Philippoussis, finalist la editia din 1998, care beneficiaza de un wild-card din partea organizatorilor. In schimb, croatul Ivan Ljubicic, desemnat cap de serie numarul 3, va juca in meciul de debut cu spaniolul Feliciano Lopez.


La feminin, frantuzoaica Amelie Mauresmo, favorita cu numarul 1, va intâlni in prima runda o tânara jucatoare care a intrat pe tabloul principal dupa ce a jucat in calificari, germanca Kristina Barrois si in cazul in care o va elimina pe aceasta ar putea juca cu o compatrioata Nathalie Dechy.


Dupa Mauresmo, jucatoarea care porneste cu sansa a doua la câstigarea competitiei este belgianca Justine-Henin Hardenne, ce va debuta impotriva italiencei Maria Elena Camerin. Maria Sarapova, cap de serie numarul 3 la US Open, va avea tot o adversara modesta, in runda intâi, olandeza Michaella Krajcek.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS