18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRobert Muresan vrea un sezon complet

Robert Muresan vrea un sezon complet

Tânarul pilot român spera sa obtina un loc intr-o echipa pentru a reusi sa participe la toate etapele Campionatului Mondial de Motociclism Viteza din 2007.


Pilotul român Robert Muresan a anuntat ca vrea sa participe anul viitor in toate etapele Campionatului Mondial de Motociclism Viteza, la clasa 125 cmc. Tânarul pilot român a luat startul in acest sezon in trei Mari Premii: Turcia, Olanda si Cehia. In prima etapa, de la Istanbul, Muresan nu s-a calificat pentru cursa din cauza problemelor tehnice, insa in Olanda el a luat startul si a obtinut locul 32. In Cehia, Robert s-a clasat al 27-lea, beneficiind de o motocicleta noua si de sprijinul unei echipe experimentate, Toth Racing.


Pentru a putea participa la intregul sezon al Campionatului Mondial in 2007, Muresan are nevoie de un buget de aproximativ 500.000 de euro. Tatal si managerul sportivului, Cristian Muresan, spera sa obtina acesti bani din sponsorizari. In acest an, participarea la o singura etapa l-a costat pe Muresan circa 30.000 de euro.


Pentru sezonul viitor, Robert a primit o oferta de la echipa Toth Racing, pentru care a concurat in Cehia. Pâna la sfârsitul acestui an, aradeanul va decide pentru ce team va concura in 2007.


Ghinion la Brno


Ocupant al locului 27 la finalul cursei de 125 cmc de la Brno, Robert Muresan ar fi putut realiza o performanta mai buna daca motocicleta sa nu ar fi avut probleme tehnice. Pilotul român a fost urmarit de ghinion, motorul sau refuzând sa porneasca in turul de incalzire. Din acest motiv, Robert a fost nevoit sa ia startul de pe linia boxelor, fiind, practic, ultimul pilot care a pornit in cursa din Cehia, desi in calificari obtinuse al 32-lea timp. Cu toate acestea, aradeanul s-a descurcat destul de bine in cursa, depasind sase piloti si dovedind ca are potential.


„Am avut mare ghinion ca nu mi-a pornit motorul in turul de incalzire si a trebuit sa pornesc de pe linia boxelor. Oricum, cred ca am reusit sa merg destul de bine si sunt sigur ca daca porneam de pe grila urcam mai mult in clasamentul final“, a spus Muresan la finalul cursei.


Pilotul român a afirmat ca, pâna la sfârsitul acestui an, va concura in campionatul german si in cel european.


„Mai am câteva etape in campionatul german si in cel european si ma voi concentra asupra lor. In acelasi timp, ne pregatim pentru sezonul 2007, când sper sa pot obtine un loc intr-o echipa pentru a concura la toate etapele“, a mentionat Robert Muresan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS