21.7 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024

Oltenia fierbe

Ultrasii alb-albastri asteapta cu nerabdare intâlnirea cu rivalii din Stefan cel Mare, promitându-le „câinilor rosii“ foarte multe surprize.


O partida Universitatea – Dinamo nu mai are nevoie de nici o prezentare, sentimentele de ura dintre cele doua grupari atingând cote alarmante. Practic, trecutul intunecat al Stiintei s-a datorat in cea mai mare parte conducatorilor din Stefan cel Mare, care si-au permis sa faca intotdeauna ce au vrut cu simbolul oltenilor. Toata lumea stie cum au fost cooptati fotbalistii craioveni de Dinamo si ce „corect“ este clubul alb-rosu când vine vorba de strategia de lupta. De aceea, Oltenia nu se poate conforma si prefera sa lupte pentru libertate si adevar, simboluri dupa care s-a ghidat intotdeauna, chiar si pe timpul lui Ceausescu, când a refuzat sa se conformeze ordinelor.


Revenind pe prima scena dupa un an de exil, primul gând al suporterilor olteni a fost legat de confruntarea cu Dinamo, sentimentul de ura al fanilor fiind amplificat si de evenimentul petrecut in ultima runda a Diviziei B, când fanii „câinilor rosii“ au snopit in bataie 30 de pusti craioveni pe stadionul „Victoria“.


De atunci, toata suflarea alb-albastra a inceput numaratoarea inversa, declaratiile de „dragoste“ invadând site-urile din România. Practic, „razboiul“ din teren nu va conta foarte mult, in comparatie cu cel din tribune, cu toate ca oficialii Stiintei au facut tot ce le-a stat in putinta pentru a impiedica suporterii dinamovisti sa efectueze deplasarea in Banie. Teama conducerii alb-albastre este alimentata de faptul ca suporterii vor umple tribunele si vor cauta sa se revanseze fata de „câini“, intentia acestora fiind de altfel evidenta, iar totul s-ar rasfrânge asupra echipei. De altfel, juvetii au inceput deja pregatirile in ceea ce priveste „coregrafia“, insa detaliile sunt tinute in secret, de teama ca planul va fi dat peste cap.


Bornescu vrea sa marcheze


Cel mai bun jucator al Stiintei din acest sezon, Mircea Bornescu, le-a pus gând rau „câinilor“, dorinta portarului craiovean fiind de a marca in poarta dinamovista. „Vreau neaparat sa marchez in jocul cu Dinamo. Sper sa avem parte de un penalti si sa am ocazia sa marchez impotriva dinamovistilor in fata a 30 de mii de spectatori. Daca s-ar intâmpla si in minutul 90 si ar insemna golul victoriei, ar fi ceva senzational. Am dat gol lui Dinamo II, acum a venit vremea sa marchez si in poarta celor de la Dinamo I. Vreau sa o iau pe urmele brazilianului Rogerio Ceni, de la Sao Paulo, portarul cu cele mai multe goluri din lume“, a spus Bornescu, goal-keeper-ul cu cele mai multe goluri marcate din România.


Juvetii se pun la punct


Constienti de importanta meciului cu Dinamo, tehnicienii craioveni si-au supus elevii unui sir de antrenamente foarte solicitante, retusurile fiind facute atât la capitolul fizic, cât si la cel tehnico-tactic. Jucatorii Stiintei au efectuat ieri doua sedinte de pregatire. Cea de dimineata, pe terenul secund al stadionului „Ion Oblemenco“, a avut un caracter fizic, in timp ce miutele si restul elementelor cu mingea au intrat in „lectia“ de la ora 18.00. Un lucru imbucurator este legat de faptul ca alb-albastrii au fost ocoliti de ghinioane, lotul craiovean neavând nici un accidentat, cu exceptia lui Razvan Fritea, care se recupereaza la sala de forta. Programul juvetilor pâna la confruntarea cu Dinamo, care va avea loc duminica, de la ora 20.30, cuprinde un antrenament in fiecare zi, de la ora 18.00, locul de desfasurare urmând sa fie stabilit cu putin timp inainte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII