28.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPrimul punct pentru Bölöni

Primul punct pentru Bölöni

Formatia pregatita de tehnicianul român, AS Monaco, a remizat sâmbata seara, in deplasare, cu Rennes.


AS Monaco, formatia antrenata de Ladislau Bölöni, a reusit, sâmbata seara, sa obtina primul punct in actuala editie a campionatului Frantei, dupa ce a remizat, scor 1-1, chiar pe terenul fostei echipe a tehnicianului român, Rennes, in cadrul etapei a treia din Ligue 1.


Monegascii au deschis scorul in minutul 12, prin uriasul Jan Koller, cehul fiind la prima reusita pentru Monaco, dupa transferul sau de la Dortmund. Echipa lui Bölöni si-a pastrat avantajul pâna in minutul 85, când pentru Rennes a marcat atacantul Jimmy Briand.


Inaintea acestei intâlniri, Rennes si Monaco erau singurele echipe din campionat fara nici un punct. In urmatoarea etapa, a patra, Monaco va juca pe teren propriu cu Sedan.


Bölöni, emotionat la revenirea la Rennes


Ladislau Bölöni a declarat ca a fost emotionat in momentul revenirii pe stadionul fostei sale echipe, Rennes.


„Este greu sa revii intr-un oras in care ai petrecut trei ani frumosi. Cum am mai spus, nu eram pregatit sa fac acest lucru. Am lasat multi prieteni aici. Rennes are cu adevarat o superechipa si un public fantastic. In ceea ce priveste meciul, noi am inceput cu ideea sa nu facem greseli si Rennes ne-a dat acel gol intr-un moment in care domina, dar intr-o maniera sterila. Nu a fost un meci spectaculos, dar nici nu am venit aici pentru asta. Am venit sa câstigam si am crezut pâna la sfârsitul meciului ca o putem face“, a spus Bölöni, care cu doua zile inaintea meciului criticase, subtil, conducerea lui AS Monaco, nefiind multumit pe deplin de modul cum aceasta se achita de sarcini.


Niculae a fost rezerva, Bratu – titular


Intr-un alt meci din etapa a treia a primei ligi franceze, echipa la care evolueaza Daniel Niculae, Auxerre, a pierdut intr-o maniera categorica, scor 0-3, partida disputata pe teren propriu cu Olympique Marseille, pentru oaspeti inscriind Ribery (’45), Malouda (’49) si Pagis (’70). Niculae nu a fost folosit de antrenorul Jean Fernandes. Auxerre are doua puncte dupa trei etape, ocupa locul 16 in clasament si o asteapa o deplasare la Nancy.


Echipa lui Florin Bratu, Valenciennes, a pierdut, cu 3-2, pe terenul gruparii Le Mans. Golurile intâlnirii au fost marcate de Romaric (’37), Samassa (’54) si Bangoura (’80), respectiv Savidan (’11, ’27). Bratu a fost titular la oaspeti, a jucat tot meciul si a primit nota 5,5 din partea cotidianului L’Equipe, pentru evolutia sa. Ca si Auxerre, Valenciennes a acumulat doua puncte dupa primele trei runde si va juca in etapa urmatoare impotriva lui Rennes.


Ligue 1, etapa a 3-a


Rezultatele inregistrate in etapa a 3-a din Ligue 1: Auxerre – Marseille 0-3, Le Mans – Valenciennes 3-2, Lens – Lorient 1-1, Nantes – Troyes 1-1, PSG – Lille 1-0, Rennes – Monaco 1-1, Sedan – Sochaux 1-1, Saint Etienne – Nancy 1-0. Partidele Toulouse – Nice si Bordeaux – Lyon s-au jucat aseara, dupa inchiderea editiei.


Clasament: 1. Marseille 7 puncte; 2. Le Mans 7; 3. Lille 6; 4. Bordeaux 6; 5. Nancy 6; 6. Saint Etienne 6; 7. Sochaux 5; 8. Lyon 4; 9. Lorient 4; 10. PSG 4; 11. Lens 4; 12. Troyes 2; 13. Valenciennes 2; 14. Nantes 2; 15. Sedan 2; 16. Auxerre 2; 17. Nice 1; 18. Monaco 1; 19. Toulouse 1; 20. Rennes 1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS