15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportStiu si sa câstige

Stiu si sa câstige

Liga I


Pandurii – Gloria Bistrita 1-0


Stadion „Municipal“, spectatori 6.500.


A marcat: Zoicas ’47.


Pandurii: Guso – Popete (’77, Bogoi), Chibulcutean, Rus, Dragomir – Vancea, Stânga, A. Popescu, Orac (’46, Zoicas) – A. Popescu (’82, Jovanovic), Luca. Antrenor: Eugen Neagoe.


Gloria: Albut – Matei, Abrudan, Astilean, Sânmartean – Peres (’46, S. Costea), Muresan, Nalati (’75, Mitruc), Paduretu – Negrean (’64, Bruncevic), Zaharia. Antrenor: Ovidiu Sabau.


Cartonase galbene: Guso, Rus / Muresan, Zaharia.


Cartonase rosii: C. Luca ’32 / Muresan ’19.


Au arbitrat: V. Sandu – N. Meghesan, D. Murdura.


Observatori: M. Nesu, Fl. Gâtejan


Un joc cu un ritm bun, peste cota celor doua echipe, a fost transat de „panduri“, pentru ca au fost mai ambitiosi si mai artagosi, in sensul sportiv, decât elevii lui Sabau.


Pandurii Târgu Jiu a inceput jocul intr-o distributie care tinde sa devina un stereotip, doar Luca, inlocuitorul lui Vintilescu, fiind exceptia de la regula. Acesta a avut sansa sa confirme titularizarea in minutul 7, dar lovitura sa de cap a trecut razant cu transversala.


Tensiunea jocului i-a coplesit pe Guso si Muresan, care au produs in minutul 19 o faza comuna meciurilor din campionatul judetean. Bosniacul a vrut sa razbune o lovitura parsiva a bistriteanului si l-a alergat pâna la centrul terenului. „Eroii“ au vazut galben si, cum Muresan era la a doua abatere de acest gen, a plecat direct la cabine. Chiar si in inferioritate, Gloria a ramas periculoasa si putea deschide scorul in minutul 24, dupa doua gafe consecutive ale lui Rus si Guso, dar Dragomir si-a salvat echipa de la un gol iminent. Nici Dinu Sânmartean nu a avut noroc la sutul din minutul 28, pentru ca Guso a intervenit la timp. „Pandurii“ au avut dublu ghinion dupa prima jumatate de ora, Albut oprind in extremis mingea din drumul sau spre plasa, dupa o lovitura de cap a lui Stânga, iar Luca a vazut direct cartonasul rosu dupa o intrare tare, cu talpa, la Zaharia, in aceeasi faza.


Zoicas a decis meciul


La cabine, Sabau a prevazut o cadere fizica a „pandurilor“, dar lucrurile au luat alta turnura dupa golul lui Zoicas, marcat la câteva secunde de la reluarea partidei. „Ma asteptam ca aceasta echipa sa cada din punct de vedere fizic, pentru ca au o luna de când s-au intâlnit. La pauza pe asta am mizat si le-am si spus jucatorilor mei ca trebuie sa mergem peste ei pentru ca nu or sa reziste. Dar a venit golul atât de rapid incât ne-a surprins si dupa aceea s-au blocat si au acoperit foarte bine terenul. Au jucatori rapizi, carora le plac spatiile si care au cerut mingea tot timpul si au stiut sa isi puna in valoare calitatile“, a afirmat Sabau.


Acelasi Zoicas putea transa jocul din minutul 63, dar Albut a scos de sub bara sutul cu bolta al „pandurului“. Gloria a fortat egalarea pe final, insa Guso a dovedit ca este unul dintre cei mai valorosi portari din tara. Oltenii au aparat fara prea mari emotii rezultatul, gratie unui joc defensiv foarte bun, de inspiratie italiana.


„Daca ne uitam la Italia si vedem ceea ce joaca, practic 60% se bazeaza pe faza defensiva si inchid foarte bine jocul. Si Italia este campioana mondiala. Eu vreau sa jucam ofensiv si cred ca s-a vazut si din alcatuirea echipei, dar, din pacate, la ora actuala nu putem sa jucam pentru ca nu avem o pregatire buna si nu suntem la capacitate maxima din punct de vedere fizic. Pâna nu o sa ne punem la punct vom mai avea probleme“, a avertizat Neagoe.


Rapidul, mai scump decât Gloria


Punctul cu Rapid este mai valoros decât victoria cu Gloria Bistrita daca ne raportam la primele incasate de jucatorii de la Pandurii dupa cele doua jocuri. Presedintele gruparii gorjene, Marin Condescu, a anuntat ca a virat deja in conturi fotbalistilor câte 750 de euro pentru remiza cu echipa lui Razvan Lucescu, in timp ce primul succes din acest campionat cu bistritenii lui Sabau va fi rasplatit cu 750 de dolari. Conform ROI, o remiza pe teren propriu, cu exceptia celor trei forte Rapid, Steaua si Dinamo, se amendeaza cu câte 500 de dolari, iar o infrângere le va scoate din buzunare „pandurilor“ câte 750 de dolari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS