13.1 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Primul gol nu-l uiti niciodata“

„Primul gol nu-l uiti niciodata“

O atingere de balon, atât i-a trebuit atacantului de buzunar al „pandurilor“, Lucian Zoicas, sa schimbe soarta partidei cu Gloria Bistrita.


– Lucian, se poate spune ca ai decis meciul de unul singur?


– Noi nu avem un jucator care decide singur un meci. Daca luam mingea de la o poarta la alta puteam sa spun ca am decis meciul. A fost o degajare a lui Guso, Popescu a centrat si eu am dat gol. Singur nu aveam cum sa decid meciul. Am dat gol pe o faza lucrata de echipa.


– A fost cel mai important gol pentru tine?


– A fost un gol important deoarece este primul pentru mine in Liga I. Primul gol nu-l uiti niciodata. Ma bucur ca a fost unul care a decis cele trei puncte.


– Cui ii dedici reusita?


– Prietenei mele si tatalui meu. Cred ca el si-l dorea mai mult ca orice. A jucat si el fotbal, dar a renuntat in favoarea carierei. Pasiunea pentru fotbal se mosteneste din tata in fiu, mai ales ca si fratele meu joaca la CFR Cluj.


– Ai fost foarte suparat dupa ce ai fost schimbat la pauza, in meciul cu Rapid, din cauza unei accidentari.


– Chiar m-am speriat, am zis ca toate ghinioanele s-au adunat asupra mea. Au urmat doua saptamâni numai cu probleme, am tinut-o din accidentare in accidentare. M-am vindecat in buna masura, am avut patru zile cu febra 39. Sper ca golul sa fi alungat toate ghinioanele. Pâna la urma tot raul a fost spre bine.


„Suntem o echipa muncitoare“


– Care e secretul rezultatelor bune de pâna acum?


– Suntem toti prieteni, ca unii avem simpatii mai mari fata de altii e cu totul altceva, dar ne intelegem cu totii bine. Suntem o echipa muncitoare, nu avem valori individuale care pot sa decida un meci. Eugen Neagoe este un antrenor bun, care stie sa mobilizeze echipa, un pedagog. Stie sa ne adune, sa ne apropie pe toti, sa fim prieteni. Se pare ca rodul muncii s-a vazut. Cu Rapid am facut un meci bun, cu Dinamo s-a vorbit frumos de noi. Când am promovat in Liga I toata lumea zicea ca Pandurii o sa retrogradeze sigur. La Dinamo am facut un joc bun de aparare, nu multe echipe stiu sa se apere.


– Antrenorul te-a folosit fara sa fii refacut complet. Nu ti-a fost frica de o recidiva?


– Am avut retineri pentru ca nu cred ca sunt refacut 100%. La unele sprinturi a inceput sa ma doara piciorul.


– Crezi ca ti-ai câstigat locul de titular?


– Antrenorul mi-a dat incredere, eu ii multumesc, dar titular cert nu exista la Pandurii. Exista un lot de 18 jucatori la fiecare meci si poate sa joace oricare. Avem atacanti buni, Vintilescu, Jovanovic. Si Luca o sa vedeti ca o sa confirme. Sunt jucatori de valoare dornici sa arate ce pot. Nu suntem o „adunatura“ de jucatori cum spun unii. Nu suntem nici Danemarca, incercam sa ne salvam de la retrogradare. Trebuie sa ramânem cu picioarele pe pamânt pentru ca a fost o victorie grea si urmeaza alte meciuri dificile.


– Cum ti se pare Liga I?


– Dupa parerea mea, fotbalul e mai greu in Liga a II-a. Sportul a facut egal cu Dunarea Giurgiu si baietii de acolo au zis ca e mai greu. In Liga I sunt fotbalisti si se poate juca, sunt mai multe spatii. In Liga a II-a nu ai spatii, esti tot timpul cu marcaj aproape, esti urmarit pe tot terenul. Aici te lasa sa joci pâna la 30 de metri de poarta adversarului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS