11.4 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBölöni, la a doua infrângere consecutiva

Bölöni, la a doua infrângere consecutiva

Gruparea din Principat a pierdut sâmbata, acasa, cu 1-2, disputa cu Saint-Etienne, dupa ce si in prima runda fusese invinsa in deplasare, cu 1-0, de Nancy.


AS Monaco, echipa antrenata de românul Ladislau Bölöni, a suferit, sâmbata seara, a doua infrângere consecutiva in campionat, pierzând pe teren propriu, cu scorul de 2-1, in favoarea formatiei Saint-Etienne, in etapa a doua din Ligue 1.


Oaspetii au deschis scorul in minutul 11, gratie reusitei mijlocasului Pascal Feindouno, bine servit de Piquionne. In ultimul minut al primei reprize, monegascii au ramas in inferioritate numerica, dupa ce atacantul Mohamed Kallon a primit cartonas rosu. Piquionne a dublat avantajul „galben-verzilor“ in minutul 72. Cu trei minute inainte de final, Monaco a redus din diferenta, spaniolul Lopez Gerard transformând o lovitura de la 11 metri.


Potrivit cotidianului L’Equipe, „Saint-Etienne a obtinut o victorie incontestabila“, sursa citata sustinând ca Monaco „este inca in urma cu pregatirea fizica“. Echipa lui Bölöni pierduse in prima runda la Nancy (0-1) si se va deplasa in etapa a treia la Rennes, pentru a intâlni formatia pe care tehnicianul român a antrenat-o pâna in luna iunie. Monaco si Rennes sunt singurele echipe care nu au obtinut nici un punct dupa doua etape si ocupa ultimele doua locuri ale clasamentului.


Remize pentru Niculae si Bratu


Intr-o alta partida din runda a doua, AJ Auxerre, formatie la care este legitimat si atacantul român Daniel Niculae, a remizat pe terenul echipei Sochaux, scor 1-1. Mijlocasul oaspetilor Lionel Mathis a deschis scorul in minutul 13, iar slovenul Valter Birsa a marcat pentru Sochaux in minutul 52. Ca si in prima etapa, Niculae a fost rezerva si a intrat pe teren in minutul 69, in locul lui Pieroni. Pentru Auxerre urmeaza un meci greu, cu Olympique Marseille.


Echipa lui Florin Bratu, Valenciennes, nou promovata in Ligue 1, a reusit un rezultat de egalitate, pe teren propriu, cu Paris Saint-Germain, scor 0-0. Bratu a fost introdus pe teren in minutul 82, in locul atacantului Sebastien Heitzmann. In etapa a treia, Valenciennes va juca la Le Mans.


Campioana en-titre a Frantei, Olympique Lyon, nu a izbutit sa treaca, in fata propriilor suporteri, de Toulouse, partida terminându-se la egalitate, 1-1. Ambele goluri ale intâlnirii de pe stadionul „Gerland“ au fost inscrise in finalul meciului. Mai intâi, Malouda a punctat pentru gazde in minutul 83, Toulouse egalând prin brazilianul Fabinho, in minutul 90+1. Lyon ocupa locul trei in clasament, cu patru puncte, dupa Nancy si Bordeaux, ambele cu câte sase puncte.


Ligue 1, etapa a doua


Rezultatele inregistrate in runda a doua din Ligue 1: Lorient – Bordeaux 0-1, Olympique Lyon – Toulouse 1-1, Monaco – Saint Etienne 1-2, Nancy – Sedan 3-1, Nice – Nantes 1-1, Sochaux – Auxerre 1-1, Troyes – Le Mans 2-2, Valenciennes – PSG 0-0. Partidele Lille – Lens si Marseille – Rennes s-au disputat aseara, dupa inchiderea editiei.


Clasament: 1. Nancy 6 puncte; 2. Bordeaux 6; 3. Lyon 4; 4. Le Mans 4; 5. Sochaux 4; 6. Lille 3; 7. Lens 3; 8. Lorient 3; 8. Saint-Etienne 3; 10. Auxerre 2; 11. Valenciennes 2; 12. Marseille 1; 13. Paris-SG 1; 13. Troyes 1; 15. Nice 1; 16. Nantes 1; 17. Sedan 1; 18. Toulouse 1; 19. Rennes 0; 20. Monaco 0.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS