29 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăSport„Imi doresc sa invinga Universitatea“

„Imi doresc sa invinga Universitatea“

Duelul de astazi, de pe „Ion Oblemenco“, este privit cu strângere de inima de Emil Sandoi, si asta pentru ca sentimentele sunt mari si, chiar daca balanta inclina serios in favoarea Universitatii, tehnicianul craiovean nu a uitat nici de perioada petrecuta la Pitesti.


Privind la „rece“ duelul, antrenorul nationalei de tineret a României considera ca gruparea alb-albastra nu va avea „viata“ usoara in meciul cu FC Arges, dar crede ca va reusi sa bifeze prima victorie.


– Cum vezi intâlnirea de pe „Ion Oblemenco“?


– Este o partida dificila pentru ambele formatii, Craiova are nevoie de victorie mai mult ca FC Arges, pentru ca inceputul de campionat nu a fost prea bun. In ceea ce-i priveste pe pitesteni, vor incerca sa obtina un rezultat cât mai bun, pentru ca vor sa recupereze punctele pierdute cu Poli Timisoara. Deci, consider ca va fi o partida foarte disputata.


– Poti sa oferi un pronostic?


– Imi doresc o victorie a Craiovei, pentru ca jucatorii vor capata mai multa incredere si vor aborda altfel partidele viitoare. Obtinând un rezultat pozitiv cu Argesul, automat suporterii nu vor mai fi la fel de pesimisti. Sper sa fie bine, publicul craiovean traieste din rezultate.


– Ai urmarit meciurile Stiintei in Divizia B si presupun ca si pe cele din acest sezon. In opinia ta, jocul echipei a progresat?


– Sigur ca am urmarit meciurile Universitatii, dar este prea devreme sa vorbim daca jocul echipei a progresat sau a ramas la nivelul Diviziei B, pentru ca au trecut abia doua etape. Nu uit ca sunt câtiva jucatori indisponibili si s-a resimtit acest fapt. In plus, ar mai fi si jucatorii veniti in vara, care nu s-au acomodat inca, deci este devreme pentru a da un „diagnostic“.


„Nu vreau sa compromit calificarea nationalei“


– Pe ce loc crezi ca va termina Universitatea când se va trage linie?


– Bun… am declarat-o si când eram antrenor la Pandurii Târgu Jiu si, pâna la urma, s-a demonstrat ca am avut dreptate. Am spus ca este o diferenta mare intre cele doua esaloane. Mi-as dori ca Universitatea sa faca parte din prima jumatate a clasamentului, dar este destul de greu de realizat.


– Fiind antrenorul nationalei Under 21 si cunoscând tinerii de la Craiova, vei convoca mai multi olteni?


– Intr-adevar, pâna acum doar Andrei Ionescu a fost convocat. Universitatea are foarte multi tineri, dar trebuie sa si joace. Jocurile decisive bat la usa, deci nu am prea mult timp la dispozitie ca sa ma apuc sa fac experimente, pentru ca nu vreau sa compromit calificarea. Am preluat nationala de tineret acum o luna, iar peste trei zile am un joc decisiv, cu Irlanda de Nord, deci o sa merg pe vechiul nucleu de jucatori. Pâna la jocul cu Germania, care va avea loc peste trei saptamâni, poate imi schimb parerea, pentru ca vor mai trece câteva etape din campionat si pot sa vad ce jucatori vor fi mai in forma.


– In viitor o sa fii mult mai atent cu elevii lui Stinga?


– Fara doar si poate, dar nu voi convoca pe nimeni pâna nu sunt convins ca merita acest lucru. Sunt multi tineri de perspectiva in tara, concurenta este foarte mare, deci lor nu le ramâne decât sa munceasca si sa se vada acest lucru pe teren.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS