29 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportCatalin Munteanu a salvat „câinii“

Catalin Munteanu a salvat „câinii“

Cupa UEFA


Dinamo – Beitar Ierusalim 1-0


Stadion: „Dinamo“, Bucuresti, spectatori: 7.500.


A marcat: C. Munteanu ’78.


Dinamo: Matache – Blay, Moti, R. Stefan, Pulhac – Ad. Cristea (’46, Ropotan), Margaritescu, Tames (’33, Ze Kalanga), C. Munteanu – Danciulescu, Ganea (’84, Predescu). Antrenor Mircea Rednic.


Beitar: Korenfein – Afek, Gershon, Ben-Yosef, Gafni (’87, Danin) – Boateng, Fernandes, Zandberg (’66, Baruchyan), Alberman – Ben-Shushan, Joeano (’70, Tammuz). Antrenor: Oswaldo Ardiles.


Cartonase galbene: Pulhac, Ropotan, Danciulescu / Ben-Shushan, Afek, Fernandes.


A arbitrat: Vitali Godulian (Ucraina).


Dinamo Bucuresti a invins, joi seara, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (0-0), formatia israeliana Beitar Ierusalim, in prima mansa a turului doi preliminar al Cupei UEFA. Golul „câinilor“ a fost inscris de Catalin Munteanu, in minutul 78. Partida s-a disputat pe un teren greu, afectat de ploaia torentiala care a cazut inaintea meciului.


Echipa pregatita de Mircea Rednic, fara Claudiu Niculescu, plecat din cantonament, nu a facut o prima repriza grozava si nu a pus in pericol poarta israelienilor decât cu câteva minute inainte de pauza. A fost de consemnat faza din minutul 16, când dinamovistii au solicitat o lovitura de la 11 metri pentru un fault comis in careu asupra lui Danciulescu. Beitar a avut o sansa buna de gol in minutul 32, când sutul lui Fernandes a fost respins de Matache. In minutul 42, Ganea a sutat in portarul Korenfein de la sapte-opt metri, dupa ce a primit o pasa cu pieptul de la Danciulescu, iar doua minute mai târziu, acelasi jucator a tras de la marginea careului de 16 metri, iar portarul oaspetilor a retinut.


Nici dupa pauza Dinamo nu si-a revenit, cu toate ca a avut o posesie mai buna a balonului. Israelienii au avut prima ocazie a reprizei secunde in minutul 61, când Joeano a profitat de faptul ca Matache era cazut dupa ce a respins sutul lui Ben-Shushan, dar a reluat slab spre poarta, iar Pulhac a scos mingea de pe linie. O data cu trecerea timpului, elevii lui Rednic au impins tot mai mult jocul spre poarta lui Itzhak Korenfein, dar nu au lipsit incursiunile periculoase pe contraatac ale lui Beitar.


Danciulescu si-a incercat norocul cu lovitura de cap in minutul 72, mingea trimisa de el trecând peste poarta, iar dupa doua minute l-a pus la incercare pe portarul israelian cu un sut puternic, Korenfein boxând mingea. Golul a cazut in minutul 78, când mijlocasul Catalin Munteanu a reluat in plasa, frumos, din coltul careului de sase metri, o centrare a lui Pulhac. In minutul 83, Dinamo a avut sansa sa-si majoreze avantajul, dar Ganea a sutat peste poarta de la câtiva metri, fiind imitat in minutul 90 de atacantul lui Beitar Ierusalim, Ben-Shushan.


In ciuda faptului ca formatia lui Rednic a câstigat, returul, programat peste doua saptamâni la Sofia sau la Budapesta, se anunta dificil pentru Dinamo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS