23.6 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportFerrari profita de descalificarea lui Robert Kubica

Ferrari profita de descalificarea lui Robert Kubica

Scuderia „calutului cabrat“ s-a apropiat la sapte puncte de lidera Renault dupa ce pilotul polonez de la BMW Sauber a fost descalificat.


Desi initial se clasase pe locul al noualea la Marele Premiu al Ungariei, Michael Schumacher a urcat o pozitie, ceea ce ii aduce un punct, in urma descalificarii pilotului polonez Robert Kubica de la BMW Sauber. Polonezul a fost scos din clasamentul final al cursei de la Hungaroring deoarece monopostul sau a fost prea usor, Federatia Internationala de Automobilism (FIA) anuntând ca monopostul BMW Sauber a cântarit cu doua kilograme mai putin, potrivit raportului delegatului tehnic, Jo Bauer.


„Comisarii cursei accepta faptul ca, daca monopostul este prea usor, acest lucru este involuntar si este cauzat de o uzura excesiva si neasteptata a pneurilor, sau din cauza utilizarii continue de pneuri pentru ploaie in loc de pneuri pentru pista uscata, a caror uzura este normala si cunoscuta“, se arata intr-un comunicat al FIA.


Cu toate acestea, comisarii au decis declasarea lui Kubica, pilot care s-a aflat la primul Mare Premiu de Formula 1 din cariera sa. In mod surprinzator, conducerea scuderiei BMW a decis sa nu faca apel la aceasta decizie.


„Nu exista nici un fel de indoiala asupra faptului ca masina era prea usoara. Nu avem altceva de facut decât sa acceptam acest lucru“, a spus Willy Rampf, directorul tehnic al BMW Sauber.


Robert Kubica a incheiat cursa de la Hungaroring pe locul sapte, iar declasarea sa le permite celor doi piloti de la Ferrari, Felipe Massa si Michael Schumacher, sa câstige doua, respectiv un punct.


Dupa cursa din Ungaria, Michael Schumacher s-a apropiat la zece puncte de liderul clasamentului, Fernando Alonso, care a abandonat la Hungaroring. Din actuala editie a Campionatului Mondial de Formula 1 au ramas de disputat cinci curse.


Schumacher: „Conteaza fiecare punct“


Germanul Michael Schumacher, ocupantul locului al doilea in clasamentul mondial al pilotilor, s-a declarat dezamagit de faptul ca nu a reusit sa termine cursa disputata duminica dupa-amiaza la Hungaroring, abandonând cu trei tururi inainte de final, insa i-a revenit zâmbetul pe buze dupa ce a aflat ca, totusi, a intrat in posesia unui punct dupa descalificarea lui Robert Kubica.


„Bineinteles ca sunt dezamagit. Am avut o excelenta oportunitate de a termina pe primele locuri. Am avut insa probleme la directie imediat dupa contactul cu Nick Heidfeld. Ne-am atins usor, insa suficient ca sa am probleme“, a spus septuplul campion mondial.


Punctul obtinut dupa decizia luata de FIA este de aur pentru german, având in vedere ca ultimele cinci Mari Premii din 2006 vor fi decisive pentru stabilirea campionului mondial.


„Pentru noi a fost o veste cum nu se poate mai buna. In lupta pentru titlu conteaza fiecare punct si este bine ca diferenta dintre mine si Alonso s-a redus la zece puncte. Voi incerca sa o anulez in urmatoarele cinci curse si sunt sigur ca o sa reusesc. Lupta ramâne deschisa“, a spus Schumacher.


Alonso: „A fost o cursa fantastica“


Fernando Alonso, care a abandonat la MP al Ungariei in momentul in care se afla pe primul loc, din cauza unei probleme la roata din stânga spate, sustine ca a participat la una dintre cele mai spectaculoase curse din cariera sa.


„Un abandon ca al meu poate surveni intr-o cursa automobilistica. Se poate intâmpla oricui. Prima parte a cursei a fost fantastica, iar masina mea s-a comportat excelent pe suprafata umeda. Dupa intrarea masinii de securitate nu am mai riscat si cred ca daca in acel moment aveam pneuri pentru uscat as fi reusit sa câstig usor. Dar, dupa ce am intrat la boxe, am simtit ca s-a rupt ceva la roata din spate si la scurt timp am parasit pista“, a spus Alonso.


Spaniolul nu-si face insa probleme, deoarece nici Michael Schumacher nu a reusit sa termine cursa: „Chiar daca sunt trist pentru ca nu am terminat cursa, cred ca nu s-a schimbat foarte mult situatia in clasament pentru ca si Schumacher a abandonat“.


Button: „Ce zi incredibila!“


Cel mai fericit pilot dupa incheierea Marelui Premiu de Formula 1 al Ungariei a fost Jenson Button, britanicul câstigând pentru prima data in cariera sa o cursa din „Marele Circ“. El a recunoscut ca sansele sale de a câstiga au crescut considerabil datorita suprafetei umede a circuitului.


„Ce zi incredibila! Am tipat atât de mult de bucurie incât nu mai aveam voce. Ultimele zece tururi nu as fi vrut sa se termine niciodata. Cu zece tururi inainte de final aveam 40 de secunde avans, dar am vazut un nor mare, amenintator… Pe o suprafata uscata imi este greu sa câstig o cursa, dar am stiut ca pe ploaie totul este posibil“, a spus Button.


Ierarhiile in Formula 1


Clasamentul general al pilotilor: 1. Fernando Alonso (Spania) 100 de puncte; 2. Michael Schumacher (Germania) 90; 3. Felipe Massa (Brazilia) 52; 4. Giancarlo Fisichella (Italia) 49; 5. Kimi Raikkonen (Finlanda) 49; 6. Jenson Button (Marea Britanie) 31; 7. Juan Pablo Montoya (Columbia) 26; 8. Rubens Barrichello (Brazilia) 21; 9. Nick Heidfeld (Germania) 19; 10. Ralf Schumacher (Germania) 16.


Clasamentul constructorilor: 1. Renault 149 de puncte; 2. Ferrari 142; 3. McLaren-Mercedes 85; 4. Honda 52; 5. BMW Sauber 26; 6. Toyota 26; 7. Red Bull-Ferrari 16; 8. Williams-Cosworth 10; 9. Toro Rosso 1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS