16.7 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăSport„Titlul, o chestiune de pneuri“

„Titlul, o chestiune de pneuri“

Inaintea cursei de la Hungaroring, pilotul echipei Renault, Fernando Alonso, s-a convins de importanta cauciucurilor intr-un sezon care a devenit din ce in ce mai tensionat dupa ce Michael Schumacher a câstigat trei curse consecutive.


Al 13-lea Mare Premiu de Formula 1 din sezonul 2006 se va disputa astazi, de la ora 15.00, pe circuitul Hungaroring de la Budapesta.


Cursa se anunta tensionata, având in vedere ca distanta dintre liderul la piloti, Fernando Alonso, si urmaritorul sau, Michael Schumacher, s-a redus la numai 11 puncte, iar spaniolul a fost penalizat, ieri, in calificari, cu doua secunde. Mai mult, Flavio Briatore, directorul general de la Renault, echipa campioana anul trecut si actuala ocupanta a primei pozitii, s-a luat la trânta cu Federatia Internationala de Automobilism, pe care o acuza ca trage sforile pentru ca team-ul sau sa piarda titlul mondial.


Atmosfera de la Renault, care s-a degradat odata cu cele trei succese la rând ale lui „Schumi“, a mai fost stricata si de declaratiile belicoase ale lui Fernando Alonso. Saptamâna trecuta, dupa esecul scuderiei franceze la Grand Prix-ul Germaniei de la Hockenheim, Briatore i-a criticat pe cei de la Michelin pentru calitatea pneurilor furnizate, iar la sfârsitul acestei saptamâni si Alonso a intuit ca titlul mondial este, de fapt, o chestiune de pneuri.


„Reusita sau nereusita mea din acest an este in mâinile celor de la Michelin. Afirm acest lucru pentru ca putem sa câstigam sau sa pierdem o zecime de secunda la fiecare tur in functie de calitatea cauciucurilor. In prezent, atât Renault, cât si Ferrari ruleaza la capacitate maxima, iar diferenta o fac, asa cum am mai spus, pneurile“, a declarat Alonso, iritat ca, la Hockenheim, Bridgestone a fost superioara celor de la Michelin, ajutându-i pe cei doi piloti de la Ferrari, Michael Schumacher si Felipe Massa, sa ocupe primele doua locuri.


„Ma trateaza ca pe un copil“


Inaintea Marelui Premiu al Ungariei, spaniolul Fernando Alonso a facut declaratii cum nu se poate mai nepotrivite pentru Renault. El a criticat modul cum este tratat de conducerea echipei franceze in ciuda faptului ca apropiatii i-au sugerat ca nu acesta este momentul potrivit pentru a spune presei ceea ce il nemultumeste. „Aici ma trateaza ca pe un copil. Echipa ma considera inca un debutant si nu stiu daca acest lucru este normal. Eu am venit aici când aveam 19 ani si acum sunt campion mondial. Unii ma considera inca un nou-venit si am observat ca la viitoarea mea echipa (McLaren Mercedes – n.r.) nu sunt catalogat deloc asa“, a declarat pilotul iberic, in vârsta de 24 de ani.


Fernando Alonso a explicat ziaristilor si care sunt motivele care l-au determinat ca anul trecut sa semneze cu McLaren un contract valabil incepând din 2007: „Nu am stat prea mult pe gânduri când am semnat cu McLaren, pentru ca oamenii de acolo doreau un raspuns rapid. In plus, ei mi-au oferit un contract pe trei ani, fata de cel pe un an de la Renault. Doream o experienta noua si vreau sa demonstrez ca pot câstiga titlul si cu alta echipa. Am stat la Renault sase ani. Pentru mine va fi un capitol incheiat la sfârsitul sezonului“.


Pilotul spaniol nu a uitat nici de rivalul sau, germanul Michael Schumacher, si a spus câteva cuvinte si despre incidentul de la Monte Carlo, când „Schumi“ l-a blocat in calificari, oprind monopostul Ferrari chiar in fata sa. „Este imposibil sa spun daca Schumacher ar câstiga titlul cu masina mea. El a acumulat de doua ori mai multe puncte, la fel cum am facut eu cu Fisichella. A demonstrat ca inca are potential. Oricum, nu-mi place deloc ceea ce a facut el la Monte Carlo“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS