19 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportO noua provocare pentru trupa lui Neagoe

O noua provocare pentru trupa lui Neagoe

Chiar daca a jucat in „Stefan cel Mare“, „Geana“ ar fi foarte multumit daca noua „gasca nebuna“ gorjeana i-ar incurca pe dinamovisti.


 


Surpriza rundei inaugurale, Pandurii Târgu Jiu are sansa sa-si mentina catalogarea de „noua gasca nebuna“ daca ar obtine un rezultat pozitiv si in fata lui Dinamo, chiar in „Groapa“.


Antrenorul pandurilor, Eugen Neagoe, mizeaza pe acelasi lot de jucatori cu care a reusit sa smulga un punct Rapidului, singura noutate fiind convocarea atacantului Cristian Luca. Sârbul Jovanovic nu are drept de joc, fostul sau club Unirea Urziceni solicitând inca o verificare a actelor acestuia. O infrângere cu „câinii rosii“ nu ar fi o tragedie pentru Pandurii, o echipa ce are obiectiv salvarea de la retrogradare. „Daca pierdem cu Dinamo nu este nici o «infractiune». Noi suntem o echipa mica, una care se lupta pentru supravietuire in acest campionat. Nu cred ca vom câstiga prea multe daca vom invinge Steaua, Dinamo, sau vom face egal si vom pierde la cei care se bat cu noi la retrogradare“, a spus presedintele Condescu.


Neagoe: „Ne jucam sansa“


Despre programul gorjenilor din primele doua etape, meciuri cu Rapid si Dinamo, antrenorul Neagoe a completat: „Oricum, trebuia sa jucam odata si cu Rapid, si cu Dinamo, si cu atât mai bine daca avem si rezultate bune. Chiar daca jucam mai târziu, nu cred ca se schimbau datele problemei. Pe undeva, era mai rau poate din punctul nostru de vedere, pentru ca intrau in joc si fotbalistii suspendati de la Rapid. Pe de alta parte, daca jucam mai târziu, prin etapa a 10-a, poate si noi aveam alta exprimare, aveam un timp mai mare la indemâna, jucatorii se cunosteau mai bine, relatiile de joc erau mai bune. Nu sunt adeptul jocului inchis si al marcajului strict, nu voi face marcaj om la om pentru ca 11 joaca si ei, ca si noi. Suntem putin avantajati ca jucam in deplasare, pentru ca nu avem ce pierde! Trebuie doar sa ne jucam sansa“.


Nu-i sperie N&D


Tehnicianul gruparii gorjene nu se teme de cuplul N&D, Niculescu si Danciulescu, pe care Mircea Rednic se gândeste sa-l refaca in meciul cu Pandurii.


„Nu stiu daca vor evolua amândoi, dar noi ii tratam cu respect pentru ca Dinamo are o echipa puternica, una care se bate in fiecare an la titlu, uneori reuseste, alteori nu. Cei doi sunt fotbalisti valorosi, dar noi vom incerca sa ii oprim din drumul lor spre poarta si spre gol. Ramâne sa demonstram ca si putem sa facem acest lucru!“, a mai spus „Geana“. Pandurii Târgu Jiu a achizitionat doi fotbalisti dinamovisti in aceasta vara, Ilie Iordache si Marian Vatavu, dar nici unul nu va evolua astazi, primul din cauza problemelor medicale, al doilea fiind, dupa toate probabilitatile, rezerva.


Ajunsi ieri in Capitala, elevii antrenorului Eugen Neagoe ar putea sa plece din „Stefan cel Mare“ si cu un bonus financiar, asta in cazul in care ar reusi un rezultat surpriza. O victorie in „Groapa“ cu Dinamo ar urma sa fie recompensata de conducerea clubului Pandurii cu 1.500 de dolari de jucator. Presedintele Marin Condescu sustine ca este o suma rezonabila pentru o echipa de talia „pandurilor“, iar sistemul de premiere este stimulativ.


1.500 USD pentru victoria „pandurilor“


Condescu a punctat: „Vor avea 1.500 de dolari daca vor câstiga trei puncte. Cred ca avem un sistem de premiere stimulativ comparativ cu alte echipe care opresc un procent din suma pâna la atingerea obiectivului. Unii ar spune ca e foarte mult, insa nu trebuie sa incurajam inflatia“, a afirmat Condescu.


Desi in Regulamentul de Ordine Interioara al „pandurilor“, la capitolul premieri, Universitatea Craiova este cotata ca un adversar din ultima categorie, oficialul Pandurilor are o parere diferita: „Nu vreau sa bag Universitatea Craiova in categoria celor care se lupta cu noi la retrogradare. Am auzit ca Universitatea Craiova se bate la cupele europene…“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS