17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Tamas este un jucator de calitate“

„Tamas este un jucator de calitate“

Fernando Vasquez sustine ca aparatorul român „va concura de la egal la egal cu ceilalti fundasi centrali pentru un post de titular“.


Fernando Vasquez, antrenorul echipei Celta Vigo, a declarat ca fundasul român al formatiei Spartak Moscova, Gabriel Tamas, care a ajuns la un acord cu gruparea spaniola, este un jucator ce si-a demonstrat calitatea la nivel international.


„Tamas este un jucator foarte interesant, tânar, care si-a demonstrat calitatea la nivel international“, a spus Vasquez. Tehnicianul formatiei iberice s-a declarat foarte multumit de acordul dintre Celta Vigo si Tamas si a spus ca este increzator in faptul ca fotbalistul român va deveni in curând un jucator de baza.


Vasquez considera ca aducerea lui Tamas la Celta nu inseamna ca nu ar mai putea fi achizitionat un fundas central pentru intarirea echipei, insa deocamdata acest lucru nu reprezinta o prioritate. Antrenorul spaniol a mentionat ca Gabriel Tamas vine la Celta Vigo „pentru a concura de la egal la egal cu ceilalti fundasi centrali pentru un post de titular“.


Tamas trebuie sa obtina statutul de comunitar B


Fernando Vasquez a precizat ca doreste sa se rezolve problemele birocratice pentru ca Tamas sa poata juca la Celta Vigo cu statut de comunitar B, nu ca fotbalist strain. Celta Vigo are deja ocupate cele trei locuri de extracomunitari (Baiano, Iriney, Nene) si alti doi jucatori trebuie sa paraseasca echipa din cauza faptului ca sunt prea multi fotbalisti straini (Vela si Roberto). Tamas, care trebuie sa astepte ca federatia spaniola sa confirme statutul sau de comunitar B inainte de a semna contractul cu Celta Vigo, a fost aseara la baza de pregatire „A Madroa“, unde i-a cunoscut pe jucatorii echipei spaniole. „Formalitatea care mai trebuie indeplinita pentru ca Tamas sa fie definitiv fotbalist al echipei Celta Vigo este ca federatia spaniola sa ii recunoasca statutul de comunitar B, ca sa nu ocupe un loc de jucator strain. Se afla in aceasta situatie muncitorii si sportivii profesionisti care provin din anumite tari asociate cu Uniunea Europeana si care vor fi integrate in curând in aceasta, cum este cazul României“, a scris cotidianul iberic La Voz de Galicia. Celta Vigo a primit miercuri confirmarea asteptata din partea clubului Spartak Moscova. In cazul in care, in decurs de doua saptamâni, Celta Vigo nu va obtine din partea federatiei spaniole aprobarea statutului de comunitar B pentru Tamas, fotbalistul român se va intoarce la Spartak Moscova. Oficialii clubului Celta sunt insa optimisti in privinta obtinerii statutului de comunitar B pentru Tamas, deoarece alti jucatori români din Spania (Contra, Gilca, Rosu si Craioveanu, ultimul retras) nu au statut de straini. In cazul confirmarii transferului, Tamas va fi imprumutat la Celta Vigo pentru un sezon, cu optiune de cumparare pentru urmatorii cinci ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS