12.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăSportStartul in Serie A a fost amânat

Startul in Serie A a fost amânat

Federatia Italiana de Fotbal (FIGC) a anuntat ca noua editie a Serie A va incepe pe 10 septembrie 2006. Initial, prima liga italiana trebuia sa debuteze pe 27 august, dar aceasta data a fost considerata nerealista având in vedere ultimul scandal din fotbalul italian, care tinde sa se prelungeasca.


Datorita diverselor apeluri ale cluburilor cu privire la sentintele initiale ale scandalului Calciopoli si amenintarea unor noi verdicte care vor sanctiona si alte cluburi, noul sezon a fost amânat cu doua saptamâni.


Serie A va incepe pe 10 septembrie si se va incheia pe 27 mai 2007, iar Serie B va incepe pe 9 septembrie si se va incheia pe 10 iunie 2007. Vor fi programate patru etape la mijlocul saptamânii si patru duminici libere in programul competitional, pentru meciurile internationale si de Craciun.


Cupa Italiei va debuta pe 19 august, iar finala se va disputa in mansa dubla pe 18 aprilie si 9 mai 2007. Supercupa Italiei, ce va opune noua campioana, Inter Milano, si finalista Cupei de anul trecut, AS Roma, se va juca pe 26 august 2006.


Juventus debuteaza cu Martina


Juventus Torino, formatie retrogradata in Serie B dupa implicarea in scandalul partidelor trucate, va juca primul meci oficial in sezonul 2006-2007 impotriva formatiei Martina. Partida cu aceasta formatie din liga a treia este programata in primul tur al Cupei Italiei, pe 19 august. „Batrâna Doamna“ nu a fost nici macar cap de serie la tragerea la sorti a meciurilor, ocupând abia locul al 23-lea in ierarhia celor 72 de formatii participante, „bianconerii“ fiind nevoiti astfel sa intre in competitie inca din primul tur. Spre deosebire de torinezi, cei opt capi de serie din Cupa Italiei, Internazionale Milano, AS Roma, AC Milan, Chievo, Livorno, Palermo, Parma si Empoli, vor intra in competitie abia in luna noiembrie, direct in faza optimilor de finala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS