15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportWeek-end plin de fotbal

Week-end plin de fotbal

Universitatea II, CFR Craiova, Gaz Metan Podari si ambele echipe de la AS Prometeu au iesit invingatoare in memorialele de la sfârsitul saptamânii trecute.


In asteptarea debutului noii editii a campionatului judetean (12 si 13 august), AJF a organizat week-end-ul trecut cinci turnee comemorative la care au participat câte patru echipe din Dolj, printre care si formatiile din esalonul trei Dunarea Calafat, Armata, Chimia si Gaz Metan Podari. Pentru toate participantele, competitia a fost de bun augur, insa principalul scop al acestor patrulatere a fost cinstirea memoriei celor decedati.


La Ostroveni, Memorialul „Cristi Neamtu“ a revenit echipei a doua a Universitatii Craiova, care s-a impus cu 2-1 in finala cu echipa locala Recolta. Noul antrenor al Primaverii, Florin Cioroianu, s-a bazat pe un lot numeros, din care spera sa inchege o echipa care sa se bata pentru revenirea in Liga a treia. Tinerii alb-albastri s-au descurcat bine câstigând trofeul, dupa ce invinsesera cu 1-0 pe UT Dabuleni. Celelalte rezultate: Recolta Ostroveni – Victoria Calarasi 3-2, UT Dabuleni – Victoria Calarasi 5-4 (la penaltiuri, 1-1 dupa 90 de minute) – finala mica.


Memorialul „Petre Deselnicu“ a fost câstigat de proaspat promovata in esalonul trei Gaz Metan Podari, care a invins cu 3-2 pe colega de serie Dunarea Calafat, in finala turneului. Locul trei a revenit divizionarei D Progresul Segarcea (4-2 cu Progresul Bailesti). Celelalte rezultate: Dunarea Calafat – Progresul Segarcea 5-0, Gaz Metan Podari – Progresul Bailesti 4-0.


Chivu a facut legea la Memorialul „Constantin Otet“


Pe stadionul „Electroputere“ din Valea Rosie s-a disputat Memorialul „Constantin Otet“, care a revenit echipei CFR Craiova. Omul turneului a fost atacantul Sorin Chivu, care a marcat cinci din cele sase goluri ale trupei lui Cristea Boldici. In finala, „ceferistii“ au invins cu 2-1 pe ASF Mârsani. Celelalte rezultate: ASF Mârsani – Armata Craiova 3-1, CFR – Fulgerul Mârsani 4-0, Armata – Fulgerul Mârsani 3-1 (finala mica).


La Isalnita, Memorialul „Ion Oblemenco“, desfasurat partial in nocturna, a fost câstigat de AS Prometeu, echipa nou-promovata in Divizia D. In finala, elevii lui Marian Voicu au invins cu 8-7, la penaltiuri, echipa gazda, dupa ce la finalul celor 90 de minute scorul a fost egal, 3-3. Celelalte rezultate: Avântul Isalnita – Standard Simnicul de Sus 5-0, AS Prometeu – Chimia Craiova 1-0, Chimia – Simnicul de Sus 5-0 (finala mica).


In fine, Memorialul „Irinel Onea“ de la Leu a revenit echipei a doua de la AS Prometeu (antrenor Ghita Putinei), care a zdrobit in finala, cu 5-1, pe Stiinta Malu Mare, cu acelasi scor câstigând si primul joc al turneului, cu Progresul Castranova. Celelalte rezultate: Vointa Leu – Stiinta Malu Mare 1-3, Vointa Leu – Progresul Castranova 3-4 (finala mica).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS