34 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăSport„Am câstigat un punct, nu campionatul“

„Am câstigat un punct, nu campionatul“

„Geana“ a ramas cu picioarele pe pamânt dupa ce a produs surpriza primei etape, dar nu exclude faptul ca Pandurii sa fie revelatia acestui campionat.


Pandurii Târgu Jiu a câstigat un punct in fata Rapidului gratie determinarii cu care au evoluat elevii lui Eugen Neagoe, semn ca gruparea gorjeana dispune de fotbalisti cu caracter. Adunati pentru derbiurile ligii secunde, oltenii s-au trezit in fata euroRapidului si au demonstrat ca merita sa-i dea replica lui Razvan Lucescu, contestatarul prezentei „pandurilor“ in prima liga.


Meritul acestei remize cu iz de victorie este al jucatorilor, dar si al antrenorului Eugen Neagoe, adeptul unui sistem de joc modern, 4-4-2. „Am câstigat un punct, nu am câstigat campionatul. Vreau sa ramânem cu picioarele pe pamânt si sa muncim mult. Sunt bucuros ca nu am pierdut. Este un punct mare, iar acest egal pentru noi este aprope cât o victorie. Este in totalitate meritul jucatorilor mei pentru ca va dati seama ca eu nu puteam face minuni aici in aceste doua saptamâni de când suntem impreuna. Am incercat ceva mai mult in planul tactic si sa spunem ca in mare parte au respectat ceea ce am stabilit inainte de joc si in zilele premergatoare meciului, care a fost, recunosc, foarte dificil, cu una dintre cele mai valoroase echipe din campionat. Nu pot decât sa fiu bucuros ca am asemenea jucatori si asemenea oameni de caracter in echipa“, a declarat Neagoe.


Sfatuit de selectionerul Piturca si de directorul tehnic Nicolae Zamfir, antrenorul gruparii gorjene pastreaza cu strasnicie secretele rezultatului cu Rapid. „Sunt aspecte care as vrea sa ramâna in vestiar. Sper si cred ca se si poate ca Pandurii sa fie revelatia acestui campionat. Eu am o relatie speciala cu domnul Piturca, il respect, este unul din cei mai mari antrenori dupa parerea mea, vorbesc cu dumnealui aproape zilnic, dar asta nu are legatura cu ceea ce facem noi aici, la Târgu Jiu“, a spus „Geana“.


Lucescu, ranchiunos pe „panduri“


Dupa un conflict cu primarul Florin Circiumaru pe tema suprafetei de joc de pe „Municipal“, Razvan Lucescu nu a fost menajat nici de fanii gruparii gorjene, care i-au reprosat declaratiile belicoase la adresa „pandurilor“. Lucescu a dezlegat insa misterul la conferinta de presa. Tehnicianul rapidist este suparat pe conducatorii echipei Pandurii, care ar fi aranjat meciul cu Steaua din sezonul trecut. „Lasati-ma sa am si eu o ranchiuna fata de Pandurii, fata de conducere, nu am nimic cu baietii, nimic cu antrenorii din editia trecuta, dar când o echipa este in lupta pentru retrogradare, in care trebuie sa obtina puncte, se duce pe un stadion din Bucuresti si joaca asa incât sa-si menajeze jucatorii, dati-mi voie sa pun si eu un semn de intrebare asupra corectitudinii cu care a abordat acel final de campionat. Atât si nimic mai mult“, a sustinut Lucescu junior.


Acesta incearca sa justifice rezultatul de la Târgu Jiu prin prisma absentelor, a terenului prost, lipsa de omogenitate a compartimentului ofensiv si a caderii din debutul partii secunde. „Am cam resimtit in ultima perioada efectele jocului de la Petrosani din sezonul trecut, dar nu trebuie sa gasim nici o scuza. Noi trebuia sa câstigam, am avut 1-0. Trebuia sa mentinem acest rezultat, nu am reusit si am pierdut doua puncte. Nu aveam voie la experienta noastra sa avem acea cadere de 15 minute din repriza a doua, moment care a coincis cu primirea golului. In rest, Pandurii nu ne-a pus mari probleme“, crede tehnicianul giulestenilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU