27.8 C
Craiova
sâmbătă, 15 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportPromovarea, in coada de peste

Promovarea, in coada de peste

Pandurii Târgu Jiu este departe de a reveni pe cale administrativa in prima liga, desi echipei Sportul Studentesc i-a fost retrasa licenta in cadrul sedintei Comisiei de Apel a Sistemului national de licentiere intrunita pe 21 iulie. Cu toate ca directorul de relatii internationale din cadrul FRF, Florin Prunea, spusese ca decizia este definitiva si irevocabila, seful sau, Mircea Sandu, mai da o sansa gruparii patronate de Vasile Siman, de a evolua in Liga lui Mitica. Dupa Adunarea Generala a Ligii Profesioniste de Fotbal de ieri, Sandu a declarat ca Sportul Studentesc a depus o cerere pentru a se reanaliza acordarea licentei pentru Liga I. „Cazul va fi rediscutat mâine (astazi – n.r.) in cadrul unei sedinte de urgenta, urmând sa se ia o decizie la Comisia de Licentiere“, sustine bosul de la FRF.


Comisiile de acordare a licentei nu sunt in subordinea lui Mircea Sandu, fiind independente, iar Biroul Executiv al FRF nu are dreptul de a acorda licenta clubului Sportul Studentesc. „Este o mare porcarie ce se intâmpla. FRF trebuie sa dea un raspuns si Liga trebuie sa ia act de ce a spus federatia, desi din punctul meu de vedere toate lucrurile erau clare. Am inteles ca Sportul va depune niste garantii. Mi se pare oricum tardiv. Nu stiu daca ii mai ia in calcul Comisia de Licentiere, practic trebuie sa reia procedura de la capat“, a explicat ofiterul de presa al „pandurilor“, Bogdan Tudor.


Pandurii pregateste un memoriu la UEFA in care incrimineaza tergiversarea luarii unei decizii in cazul „licentelor“ si modul cum au fost judecate cele doua cazuri, Jiul si Sportul. „Noi pregatim un memoriu la UEFA in care amendam lipsa de decizie a FRF, joaca de-a alba-neagra cu licentele. Nu e vorba ca vrem sa jucam noi neaparat in A, ci aparam niste principii“, a spus Tudor.


Se stabileste programul la „B“


Pandurii Târgu Jiu, echipa retrogradata in esalonul secund, se va afla astazi in urna FRF, unde se vor stabili cele doua serii de Divizia B, precum si programul competitional. Gorjenii vor fi repartizati in seria Vest, alaturi de FC Bihor, Universitatea Cluj sau Gaz Metan Medias, principalele contracandidate la promovare. Echipa pregatita de Eugen Neagoe ar fi trebuit sa plece mâine intr-un cantonament montan la Predeal, insa noua situatie ivita in cazul licentelor da peste cap programul „pandurilor“, care ar putea amâna plecarea cu o zi, pâna la clarificarea cazului.


Ieri s-au prezentat la antrenamentele coordonate de secunzii Florin Bejinaru si Vali David si jucatorii Florin Stânga (Forex Brasov, mijlocas coordonator) si Marian Vatavu (Dinamo Bucuresti, fundas). Eugen Neagoe a fost convocat la FRF pentru un curs sustinut de un tehnician din cadrul Federatiei engleze.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS