24.3 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportCannavaro nu se considera dezertor

Cannavaro nu se considera dezertor

Fundasul italian sustine ca nu a intors spatele clubului atunci când a aflat ca acesta va fi retrogradat.


Noul fundas al echipei Real Madrid, Fabio Cannavaro, a oferit explicatii despre plecarea sa de la Juventus, sustinând ca nu a parasit „o nava care se scufunda“. Capitanul „squadrei azzurra“ s-a transferat la Real saptamâna trecuta, alaturi de Emerson, in schimbul a aproximativ 16 milioane de lire sterline, dar câstigatorul Cupei Mondiale a declarat ca nu a intors spatele clubului atunci când a aflat ca acesta va fi retrogradat.


„Am 33 de ani si mai pot câstiga trofee, iar Juventus a inteles situatia mea. Cred ca este cea mai buna solutie pentru toti cei implicati. Nu as fi parasit Juventus daca as fi avut sansa de a câstiga trofee acolo. Familia mea era foarte fericita la Torino, clubul ne-a oferit tot ce am avut nevoie si fanii au fost exceptionali. Este trist ca am parasit un club la fel de important ca Real, un club care mi-a oferit atât de multe si unde am petrecut niste ani fantastici. Ţin sa le multumesc fanilor care au fost mereu alaturi de mine“, a spus fundasul italian.


Cannavaro s-a declarat fericit ca, desi are 33 de ani, i se mai ofera posibilitatea de a juca la un nivel inalt, pentru un club atât de prestigios, intr-un campionat unde se va intâlni cu fostii sai colegi, Zambrotta si Thuram, care au fost transferati de rivala Realului, FC Barcelona.


„Va fi ciudat sa ii am adversari pe Zambrotta si pe Thuram, dar asta arata ce echipa mare era Juventus, o echipa compusa din campioni in toate compartimentele. Scandalul a fortat ca o mare echipa sa se destrame si acest lucru ne intristeaza“, a adaugat Cannavaro.


Prima victorie din „era Capello“


In primul meci sustinut in „era Capello“, Real Madrid a invins, cu 1-0, pe Plymouth Argyle, unicul gol al partidei fiind marcat de internationalul brazilian Julio Baptista.


„Sa incepem pregatirile cu o victorie este intotdeauna important, iar faptul ca am inscris este si mai bine. Am incercat sa urmam instructiunile lui Capello, dar s-a vazut ca eram un pic obositi de la sesiunile de antrenamente“, a spus Baptista.


„Obiectivul nostru este sa ne imbunatatim jocul pentru a incepe in forta campionatul. Trebuie sa fim mai mult decât pregatiti când incepe actiunea. Nu este usor sa tragem concluzii dupa un singur meci, dar cred ca echipa a dat dovada de tarie de caracter“, a adaugat brazilianul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS