20.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSorin Tanasie n-are emotii

Sorin Tanasie n-are emotii

In aceasta seara, in gala profesionista de box de la Timisoara, „Noaptea Campionilor – Vestul Salbatic“, „Pantera“ promite spectacol si inca o victorie, desi adversarul are un palmares impresionant in versiunile WBU si IBF.


Incepând cu ora 20.30, Timisoara gazduieste astazi o gala de box profesionist de exceptie, „Seara Campionilor – Vestul Salbatic“, in care vor urca pe ring nume cunoscute din boxul românesc, iar adversarii straini au, de asemenea, carti de vizita deosebite. Gala, organizata de Federatia Româna de Box in colaborare cu promotorul Eduard Irimia, este transmisa in direct de Pro TV.


La categoria 53,5 kg, Sorin „Pantera“ Tanasie va intâlni pe africanul Magoma Shabani, din Tanzania, un meci foarte important pentru campionul craiovean. Shabani, fost campion al Africii la doua versiuni, WBU si IBF, este cotat acum al 65-lea in lume, cu un palmares deosebit: 13 victorii, din care opt prin KO, si doar doua infrângeri.


„Fiti cu mine!“


Ieri-dimineata, aflat la Timisoara, Tanasie a declarat: „Nu mi-e frica de african, v-am mai spus ca o sa-l dobor! Argumente? Fara falsa modestie, dar am demonstrat in meciurile anterioare ca am valoare, iar in ultimele saptamâni m-am pregatit foarte bine cu maestrul Doroftei. O fi el africanul fost campion mondial, dar nu ma predau! N-as vrea insa sa se inteleaga ca este un meci usor, Magoma Shabani nu este un necunoscut, dar voi da totul din mine, cum se spune, pentru a-i strica palmaresul pugilistului din Tanzania. In CV-ul africanului este nominalizat faptul ca a fost campion al Africii la doua versiuni, dar am inteles ca, de fapt, a fost campion al lumii la WBU si IBF… Asadar, va fi o confruntare interesanta. Am pregatit cu maestrul Doroftei cu mare atentie aceasta intâlnire. Cred ca mai mult am vorbit, lasati-ma acum sa «vorbesc» pe ring. La galele anterioare, meciurile mele au fost considerate MVP, asa va fi si vineri. Din Craiova voi fi incurajat de prietenii mei din Craiovita, ii am lânga mine pe Doroftei, Cimino si fratii Bacriz (sponsorii mei), asa ca nu-mi ramâne decât sa le demonstrez tuturor ca n-au investit incredere si bani aiurea. Mâine (asta-seara – n.r.) fiti cu mine! Dupa aceasta gala de la Timisoara, sper sa boxez, spre sfârsitul anului, pentru un titlu intercontinental, iar in 2007 sa atac titlul Europei“.


Trandafir: „Sper sa nu se faca de râs“


Managerul lui Tanasie, Fanel Trandafir, a completat: „Intâlnirea cu campionul Shabani este un test adevarat pentru Sorin. Am insa mare incredere in el, nu cred ca o sa se faca de râs. Nu intâmplator a fost cotat pe locul II la profesionisti in Europa, la EBU. Obiectivul nostru este clar: cel mai bun din Europa! Tanasie este talentat, muncitor, iar eu i-am asigurat conditii pentru performanta. Este acum pe mâna maestrului Doroftei si sper ca Sorin sa-l copieze in toate! Cel mai câstigat ar fi el, Tanasie. Mâine-seara (astazi – n.r.) are nevoie si de incurajari, Shabani are un CV foarte bun“.


In celelalte partide ale galei de la Timisoara vor boxa: Cristian Hodorogea (la categoria 63,5 kg), Viorel Simion (la 57,1 kg), Valdemar Cucereanu (58,9 kg), Lucian Bot (79,3 kg), Catalin Zmarandescu (79,3 kg), Eugen Stan (66,6 kg), dar si pugiliste.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS