15 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăSportLucescu a pierdut Supercupa Ucrainei

Lucescu a pierdut Supercupa Ucrainei

In primul derbi al sezonului din tara vecina, detinatoarea titlului, Sahtior Donetk, a fost invinsa de câstigatoarea Cupei, Dinamo Kiev.


Supercupa Ucrainei


Sahtior Donetk 0 – Dinamo Kiev 2


• Au marcat: Markovici ‘10, Milevski ‘87.


Sahtior: Lastuvka – Srna, Hubschman, Leonardo, Rat (‘46, Sevciuk) – Timosciuk (‘73, Duljaj), Matuzalem (‘61, Jadson), Elano – Fernandinho, Brandao, Marica (‘68, Aghahowa). Antrenor: Mircea Lucescu.


Dinamo: Sovkovski – Markovici (‘75, Escenko), Rodrigo, Rodolfo (‘44, Michalik), Sablici, El Kadduri – Yussuf, Correa, Rebrov (‘46, Ninkovici; ‘71, Rotan), Diogo Rincon (‘46, Milevski) – Satkih (‘85, Belkevici). Antrenor: Anatoli Demianenko.


• A arbitrat: Vitali Godulian (Odessa).


Sezonul fotbalistic 2006/2007 al Ucrainei s-a deschis in week-end-ul trecut, cu meciul dintre echipa pregatita de Mircea Lucescu, Sahtior Donetk, care este campioana en-titre, si eterna sa rivala, Dinamo Kiev, detinatoarea Cupei. Supercupa Ucrainei a fost adjudecata de dinamovisti, care s-au impus cu 2-0, „minerii“ pierzând astfel trofeul pe care il câstigasera anul trecut. Partida contând pentru Supercupa Ucrainei s-a disputat pe teren neutru, la Odessa. La Sahtior, Razvan Rat si Ciprian Marica au fost titulari, in timp ce tehnicianul lui Dinamo, Anatoli Demianenko, nu i-a utilizat in aceasta partida pe cei doi români ai sai, Cosmin Cernat si Tiberiu Ghioane.


Lastuvka a luat gol printre picioare


Dinamo Kiev a avut sansa chiar in debutul partidei, deschizând scorul in minutul 10. Portarul lui Sahtior, Lastuvka, a facut o gafa monumentala, scapând printre picioare balonul sutat de la marginea careului mare de sârbul Markovici.


Desi a dominat prima repriza, Sahtior nu a reusit sa-si creeze mari ocazii de gol la poarta lui Sovkovski. In minutul 28, Marica l-a pus la incercare pe goal-keeper-ul advers, insa sutul sau a fost respins in corner. Acelasi Marica a avut sansa sa restabileasca egalitatea in minutul 44, dar a trimis cu capul balonul peste poarta.


In partea a doua a partidei, Sahtior a asaltat poarta lui Sovkovski, insa a avut ghinion de doua ori, sutul lui Fernandinho nimerind transversala, in timp ce „torpila“ expediata de Brandao a fost respinsa de pe linia portii de Kadduri. Dinamo isi putea majora avantajul in minutul 60, insa penaltiul obtinut de Correa, in urma unui fault comis de Leonardo, a fost ratat de Rodrigo, care a sutat peste poarta. Si dinamovistii si-au trecut in cont o bara, prin Satkih (‘70). Cu trei minute inainte de final, Milevski a majorat scorul, 2-0, iar Supercupa Ucrainei a luat drumul Kievului.


Ghioane si Cernat au probleme


Tiberiu Ghioane si Florin Cernat au sanse mici sa prinda locuri in primul unsprezece la Dinamo Kiev in noul sezon. Este clar ca jucatorii Cernat si Ghioane nu intra in planurile antrenorului Anatoli Demianenko in noul sezon, partida din week-end cu Sahtior, in care au absentat, dându-le de inteles ca ii asteapta un campionat dificil.


Dinamo Kiev s-a prezentat la prima confruntare din noul sezon impotriva rivalilor din Donetk cu trei internationali, Rebrov, Rotan si Milevski, desi trebuia sa fie in vacanta dupa ce au participat cu nationala Ucrainei la Campionatul Mondial.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU