9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBeldeanu va fi principal

Beldeanu va fi principal

Antrenorii Stinga si Mogosanu nu au categoriile necesare de antrenorat pentru Liga I, motiv pentru care „Vulpea“ va figura ca antrenor principal.


Silviu Lung, antrenor cu portarii la Universitatea, a primit o oferta de la Al Ain din Emiratele Arabe Unite pentru sezonul 2006/2007, motiv pentru care mâine fostul mare jucator al „Craiovei Maxima“ va parasi România, alaturi de Anghel Iordanescu si Vivi Rachita. El era antrenorul care, dupa toate probabilitatile, ar fi urmat sa fie nominalizat la FRF pentru functia de antrenor principal deoarece intrunea conditiile impuse de forul fotbalistic român. Ovidiu Stinga, antrenorul principal, nu are categoria necesara pentru Liga I. El a urmat cursurile Facultatii de Educatie Fizica si Sport din Craiova, dar in ultimul an nu s-a prezentat la câteva examene, motiv pentru care nu a participat la sustinerea licentei din aceasta vara. De altfel, Stinga este si suspendat pentru primele doua etape din campionatul care debuteaza peste doua saptamâni. Dintre ceilalti doi secunzi, Aurel Beldeanu si Daniel Mogosanu, doar „Vulpea“ indeplineste conditiile cerute de prevederile Statutului antrenorului si instructiunile in vigoare emise de Comisia Tehnica a FRF.


Beldeanu a fost avansat la categoria I


Rugat sa comenteze situatia antrenorilor de la Universitatea, directorul Scolii Federale de Antrenori de pe lânga FRF, Mircea Radulescu, a declarat ieri: „Nu pot sa comentez deoarece inca n-am primit de la Craiova un raspuns oficial. Pot doar sa va informez ca Aurel Beldeanu detine din primavara acestui an categoria I. El a avut categoria a II-a si s-a prezentat la examenele de avansare de la Scoala Federala de Antrenori, obtinând categoria I, ceea ce in aceasta editie de campionat ii da dreptul, dupa toate probabilitatile, sa antreneze o echipa din prima liga. Cred ca din sezonul urmator, datele problemei se vor schimba, chiar astazi (ieri – n.r.) in Comitetul Executiv se va discuta, printre altele, si problema calificarii antrenorilor, conditii de angajare. N-ar fi exclus ca din sezonul 2007/2008 sa fie obligatorie Licenta PRO pentru antrenorii echipelor din Liga I“.


Despre Universitatea 2006, fostul antrenor al Universitatii, Mircea Radulescu, a spus: „Toata lumea asteapta jocurile oficiale ale oltenilor. Abia atunci avem un criteriu obiectiv de a face comentarii“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS