19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAdversare mediocre pentru Rapid si Dinamo

Adversare mediocre pentru Rapid si Dinamo

Sezonul 2006/2007 al Cupei UEFA va debuta astazi, cu meciurile din primul tur al mansei I preliminare. In aceasta prima faza a celei de-a doua competitii fotbalistice europene intercluburi vor juca si reprezentantele României, Rapid Bucuresti si Dinamo Bucuresti. Cele doua echipe românesti vor intâlni formatiile malteze Sliema Wanderers, respectiv Hibernians Paola.


Sliema Wanderers si Hibernians Paola s-au intâlnit in finala Euro Challenge Cup, prima competitie malteza a sezonului. Au invins cei de la Hibernians, cu 3-1, care au intrat astfel pentru prima oara in posesia acestui trofeu. Ambii antrenori au avut probleme de lot, Chetcuti, Debono, Turner, Woods, Anonam, Svoboda, Bajada si Mintoff neputând fi folositi de Sliema, in timp ce Hibernians nu a putut conta pe Pullicino, Caruana si Zahra.


Rapid – Sliema


In primul tur al mansei I preliminare al Cupei UEFA, Rapid va juca astazi, de la ora 20.30, pe stadionul „Giulesti“, in compania echipei Sliema Wanderers, returul urmând sa se dispute pe 27 iulie, de la ora 19.00.


Giulestenii s-au pregatit in ultimele zile in Elvetia, unde au jucat mai multe amicale, inregistrând o victorie, doua egaluri si trei infrângeri. Antrenorul Razvan Lucescu s-a aratat dezamagit de prestatia portarului Mihai Minca, inlocuitorul din ultimele meciuri al titularului Danut Coman, accidentat. Coman a primit de la medici repaus pâna pe 14 iulie, insa portarul rapidist a spus ca este hotarât sa intre pe teren in meciul de astazi, cu Sliema, dupa ce medicii il vor asigura ca nu risca.


Lucescu jr. mai are câteva probleme de efectiv, Ionut Rada, Cristian Sapunaru si armeanul Karamyan dând batai de cap medicilor rapidisti, care se straduiesc sa-i recupereze pentru partida de astazi. De asemenea, Marius Maldarasanu mai are de muncit la antrenamente pâna se va recupera complet dupa accidentarea suferita in sezonul trecut.


In aceste conditii, antrenorul Razvan Lucescu ar putea utiliza in partida de astazi, cu Sliema Wanderers, urmatorul „unsprezece“: Minca – M. Constantin, Maftei, Sapunaru – Badoi, N. Grigore, E. Dica, I. Stancu – Buga, Griffiths, Vasilache.


Hibernians – Dinamo


Dinamo va juca astazi, in primul tur al mansei I preliminare al Cupei UEFA, in deplasare, cu Hibernians Paola. Partida, care se va disputa pe arena „Ta’ Qali“, va incepe la ora 22.00, returul fiind programat pe 27 iulie, de la ora 21.15, la Bucuresti.


In meciul cu Hibernians, noul tehnician al „câinilor“, Mircea Rednic, isi va testa din nou sistemul pe care incearca sa-l implementeze la Dinamo: 4-1-3-2. „Puriul“ este adeptul apararii in linie si utilizeaza un mijlocas defensiv in fata celor doi fundasi centrali, o linie de trei mijlocasi, dintre care unul cu preponderente sarcini ofensive, iar in atac se bazeaza pe doi oameni.


In amicalul cu Olympique Marseille, scor 2-2, Rednic l-a utilizat pe Danciulescu pe postul de mijlocas ofensiv, in atac fiind folositi Niculescu si Ganea. Este foarte posibil ca Rednic sa inceapa meciul cu Hibernians cu formula pe care a utilizat-o in partida cu OM: Moss – Blay, Moti, R. Stefan, Pascovici – C. Munteanu, Margaritescu, Danciulescu, Stanici – Ganea, Niculescu.


Mentionam ca „Puriul“ nu-l poate utiliza pe Baltoi, care nu este refacut in urma unei accidentari mai vechi. In aceeasi situatie se afla si fundasul George Galamaz, care a suferit o ruptura de ligamente la glezna piciorului drept.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS