19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMulte declaratii, putin fotbal

Multe declaratii, putin fotbal

FC Caracal – Universitatea 1-3


• Stadion „Parc“, spectatori: 150.


• Au marcat: Baia ’63/Bornescu ’34 (p), Rose ’44, Salih ’50.


FC Caracal: Petre – Pasare, Al. Negrila, Vodita, Nauiu – Balaban, Militaru, Schintee, Radulescu – S. Popescu, Baia. Au mai jucat: Iordan, Sandu, Apostol, D. Mihai, Savulescu, Vlasceanu, Cheba, Bogdan, Lica, Gagiu, Cicea. Antrenor: Eftimie Iordan.


Universitatea: Bornescu – Heath, D. Stoica, Mitchell – Dananae, Piko, Maguire, Velcovici – Pirvu, Rose – Baird. Au mai jucat: Banica, Gaman, Salih, Girla, Dina, Gargalie, Al. Costea, Burca, Ojiga, Barboianu. Antrenor: Ovidiu Stinga.


• Cartonase galbene: Nauiu, Radulescu / Al. Costea.


• Au arbitrat: S. Coltescu – M. Iliescu, Fl. Buzarnescu (toti din Craiova).


In primul amical al verii, Universitatea si-a prezentat achizitiile, care, deocamdata, nu s-au ridicat la nivelul pretentiilor europene ale sezonului.


Primul meci de verificare al Universitatii, mutat peste noapte la Caracal, desi suporterii Stiintei ar fi dorit sa vada la lucru laudatele achizitii ale verii 2006, a fost câstigat de elevii lui Stinga, chiar daca „leii“ si „cangurii“ n-au spart gura târgului, cum se spune. Este adevarat ca intr-un meci de verificare nu prea conteaza scorul, ci evolutia in sine la un anume moment de pregatire. Stinga a inceput meciul cu cinci jucatori noi, apoi a folosit si alte nume noi aparute in aceasta vara la Universitatea. Finantatorul Universitatii, cel care s-a ocupat in exclusivitate de achizitiile acestei veri, s-a declarat optimist dupa acest meci, laudând calitatile celor pe care i-a ademenit la Craiova. Partida in sine nu a fost spectaculoasa si nu a impresionat decât pe alocuri pe cei câtiva caracaleni curiosi sa vada la lucru cele doua formatii oltene. Cum bine a subliniat antrenorul Stinga, meciul de la Caracal a fost un fel de antrenament reusit. Gazdele s-au prezentat cu o echipa schimbata fata de sezonul trecut, cu multi juniori, de perspectiva, cu un sistem de joc schimbat, 4-4-2. Dupa primele 45 de minute, Stiinta conducea cu 2-0, prin golurile marcate de Bornescu, „Jose“ transformând o lovitura de pedeapsa acordata ca urmare a unui fault asupra lui Lucian Pirvu (0-1, ’34), si Rose (0-2, ’44), „cangurul“ executându-l din apropiere pe portarul Iordan, la o centrare a lui Velcovici.


Iordan: „Ambele formatii au fost in cautari“


Alte doua goluri s-au inscris in repriza a doua, una in care ambele combatante nu s-au prea omorât cu firea. Chiar daca irakianul Salih, introdus in locul lui Baird, a jucat doar zece minute, el ne-a reamintit ca in turul sezonului trecut era golgheterul Universitatii. Astfel, in minutul 50, Salih a miscat din nou tabela in favoarea Stiintei, 0-3, si meciul nu a mai prezentat interes. Salih a fost inlocuit deoarece a acuzat o accidentare. Ultimul gol al amicalului de la Caracal a fost inscris de Baia, la capatul unei erori colective a defensivei oaspetilor. Noul antrenor al gruparii din Caracal, Eftimie Iordan, a afirmat: „Universitatea, fara câteva piese de baza, a dominat teritorial meciul de sâmbata si s-a impus meritat, cu 3-1, in fata copiilor de la Caracal. Nu pot face afirmatii despre jocul in sine al Universitatii deoarece nu-i problema mea, iar un amical este, dupa cum se stie, pur si simplu o verificare. Ambele formatii au fost in cautari, ca sa zic asa“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII