16.4 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Il dobor pe african!“

„Il dobor pe african!“

Peste doua saptamâni, „Pantera“ sustine un examen dificil, adversarul sau fiind Magoma Shabani, clasat pe locul 65 in lume la profesionisti.


Campionul craiovean Sorin Tanasie se afla de luna trecuta in pregatiri cu maestrul Leonard Doroftei, iar pe 22 iulie va boxa la Timisoara cu un puternic pugilist profesionist din Tanzania. Dupa antrenamentul de ieri-dimineata, Sorin „Pantera“ Tanasie s-a „plâns“ de duritatea sedintelor de pregatire.


– Ce faci, cum decurg antrenamentele cu maestrul Doroftei?


– Antrenamentele sunt grele, obositoare… Am insa de câstigat, nu vreau sa intelegeti ca ma plâng. N-am plecat din Craiova in excursie la Ploiesti, ci constient ca am numai de invatat de la maestrul Doroftei. Sunt multumit de cum decurg pregatirile aici, in Ploiesti, si cred ca in viitor munca si sacrificiile mele vor fi rasplatite. Vreau sa fac performanta.


– Doroftei mi-a spus ca esti ambitios si ascultator…


– Daca asa v-a spus, inseamna ca asa o fi! V-am mai spus, am plecat din Craiova pentru a ma pregati cu un profesionist si pentru a munci, nu pentru a ma plimba. Normal ca sunt ascultator… Ar fi si culmea sa nu-l asculti pe maestrul Doroftei! Mai ales când el face totul pentru mine, pentru a ma pregati si perfectiona. Cum spuneam, vreau sa arat lumii ca sunt un oltean ambitios. Am un tel foarte ambitios…


„Vreau sa ajung campion mondial!“


– Care ar fi acela?


– Vreau sa ajung campion mondial la profesionisti! Asta-i ambitia mea, asta-i speranta, e crezul meu… Poate unii vor zâmbi, dar aceia probabil ca nu ma cunosc. Am iesit campion mondial la amatori, iar acum vreau sa am in palmares o medalie de aur si la profesionisti. Stiu, este diferenta intre boxul amator si profesionist, mi-am dat seama de asta in ultimii ani, dar nu cedez. Stiu ce pot… Si il am lânga mine pe managerul meu, Fanel Trandafir, cel care de câtiva ani mi-a redat increderea si, cel mai important amanunt, s-a implicat pentru ca eu sa devin cel mai bun la profesionisti. Il am lânga mine si la propriu, si la figurat… Iar acum, de când ma pregatesc cu Doroftei, am si mai mare incredere in posibilitatile mele deoarece maestrul are incredere in mine. De fapt, Doroftei a vazut ca pot sa fac acest pas, chiar a fost placut surprins de mine, de posibilitatile mele, iar faptul ca m-a retinut in pregatiri vorbeste de la sine.


„Am nevoie de suporterii din Craiova la gala de la Timisoara“


– Doroftei mi-a vorbit de o schimbare a stilului tau de a boxa.


– Este adevarat… De fapt, eu ma pregatesc numai si numai dupa planurile pe care Doroftei le-a avut pe când boxa in Canada la profesionisti. Tot ce a invatat acolo incearca acum sa-mi transmita mie.


– Peste doua saptamâni vei boxa intr-o gala profesionista. Cunosti adversarul?


– Intr-adevar, pe 22 iulie, la Timisoara, voi intra in ring intr-o gala profesionista pe care o astept de mult. De ce? Am un adversar deosebit, un pugilist din Tanzania, Magoma Shabani, clasat pe locul 65 la profesionisti, cu 13 victorii si doar doua infrângeri. Aceasta intâlnire este un examen foarte important pentru mine. Sunt insa pregatit si astept, cum spuneam, meciul cu nerabdare. Nu ma gândesc decât la victorie! Trebuie sa-l pun la podea si pe african… Ii astept pe suporterii mei din Craiova la acest meci de la Timisoara. De fapt, baietii mi-au promis ca vor veni la aceasta gala, una, cum spuneam, foarte importanta pentru mine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS