15.1 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Pandurii“ ameninta cu UEFA

„Pandurii“ ameninta cu UEFA

Sperantele „pandurilor“ de a evolua in primul esalon s-au mai risipit, presedintele Marin Condescu amenintând ca va reclama Federatia Româna de Fotbal la UEFA daca FC National si Jiul Petrosani vor primi licenta de club profesionist.


Condescu este sustinut de directorul general al FRF, Ionut Lupescu, care considera ilegale avizele acordate de Comisia de Apel din cadrul Departamentului de Licentiere. „Comisia a luat o hotarâre care nu corespunde regulamentelor federatiei. A fost un abuz si nu imi permit dezafilierea FRF de la UEFA sau chiar suspendarea echipei nationale“, a precizat Lupescu. Comisia de Apel respinsese vineri propunerea Directorului de Licentiere, Viorel Duru, de a retrage licentele cluburilor FC National si Jiul Petrosani.


Condescu pune conditii


Seful clubului Pandurii l-a atacat voalat pe presedintele Comisiei de Apel, Gheorghe Moise, care, fiind la sfârsit de mandat, si-a permis sa acorde licentele cluburilor FC National si Jiul Petrosani in orice conditii.


„Eu cred ca acordându-se in acest mod licentele, fara sa se tina cont de suportul financiar, echipele care nu au posibilitati se vor retrage pe parcursul campionatului. FRF nu isi va permite sa acorde licentele cluburilor, care din punct de vedere financiar nu garanteaza o anumita stabilitate si nu corespund normelor impuse de UEFA din doua motive.


In primul rând este nevoie de echipe puternice, care sa aiba o sustinere financiara pentru a juca un campionat corect. In al doilea rând, pentru ca rigorile impuse de UEFA, care, la o sesizare a uneia dintre partile interesate, cum ca licentierea s-a acordat fara respectarea prevederilor manualului de licentiere al UEFA, pot sa mearga pâna la interzicerea dreptului de licentiere pentru FRF timp de doi ani.


In acest caz, licentele se vor acorda direct de catre UEFA, dar se poate ajunge si la interzicerea participarii echipelor de club in cupele europene, iar cea mai drastica masura, in cazul in care deficientele sunt foarte grave si vor fi constatate de UEFA, este interzicerea participarii echipei nationale in preliminariile pentru Europene si Mondiale“, a declarat Condescu.


In Liga I, dar nu cu orice pret


Pandurii Târgu Jiu isi doreste foarte mult sa evolueze in Liga I si sezonul 2006-2007, dar nu cu orice pret. Consiliul de Administratie al clubului a hotarât sa nu se cumpere loc, desi exista oferte pe piata primei divizii, insa la preturi foarte mari. „Noi pregatim echipa Pandurii Târgu Jiu pentru ambele variante, A si B, chiar daca, dupa deciziile Comisiei de Apel din cadrul FRF, sansele s-au diminuat. Suntem pregatiti si pentru Divizia B, unde speram sa formam un lot competitiv, care sa atace promovarea in sezonul 2006-2007. Exista si acea posibilitate pe care nu am ascuns-o niciodata de a cumpara un loc de Divizia A, pentru ca sunt doua-trei cluburi dispuse la acest lucru, dar costurile sunt intre 1.200.000 si 1.800.000 de euro. Am discutat in Consiliul de Administratie si am ajuns la concluzia ca acest lucru nu ar fi in favoarea noastra, având in vedere faptul ca ne va trebui bani si pentru constituirea lotului care sa faca fata rigorilor din sezonul 2006-2007, când vor retrograda patru echipe si vor lupta pentru cupele europene tot patru. Daca toate echipele care sunt acum in negocieri vor primi licenta, credem ca solutia cea mai buna pentru noi este sa alcatuim un lot care sa atace promovarea in sezonul viitor“, a sustinut Marin Condescu.


Tot in doua variante este schitat si bugetul de transferuri al clubului, mult mai bogat, cel putin teoretic, decât sezonul trecut. „Avem la dispozitie 500.000 de euro pentru transferuri, in Divizia B, si 1.000.000 de euro pentru Divizia A. Este clar ca nu ne permitem jucatori care au ajuns la maturitatea sportiva si care sunt foarte scumpi pentru liga a doua si mai bine incepem cu jucatori tineri, care sunt dornici de afirmare. Pentru Divizia B am vrea jucatori la 23-24 de ani ca medie de vârsta“, a mai spus presedintele „pandurilor“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS