18.3 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRecompense pentru arbitrii gafeuri

Recompense pentru arbitrii gafeuri

Luis Medina Cantalejo, care a gresit grav in optimi, când a acordat un penalti gratuit Italiei, eliminând astfel din cursa Australia, este protejatul presedintelui Comisiei de Arbitri FIFA, Angel Maria Villar.


Comisia de Arbitri FIFA a stabilit cei 12 arbitri care vor oficia la ultimele meciuri din cadrul Cupei Mondiale 2006. Din Europa au ramas sase „centrali“, din America de Sud au fost opriti doi „fluierasi“, in timp ce Zona CONCACAF, Asia, Africa si Oceania mai au câte un arbitru. Cei sase europeni sunt Massimo Busacca (Elvetia), Frank De Bleeckere (Belgia), Luis Medina Cantalejo (Spania), Markus Merk (Germania), Lubos Michel (Slovacia) si Roberto Rosetti (Italia), in timp ce America de Sud este reprezentata de Horacio Elizondo (Argentina) si Jorge Larrionda (Uruguay). Ceilalti patru arbitri sunt Benito Archundia (Mexic; Zona CONCACAF), Toru Kamikawa (Japonia; Asia), Coffi Codjia (Benin; Africa) si Mark Shield (Australia; Oceania).


Alegerea arbitrilor care vor conduce ultimele meciuri de la CM 2006 a produs stupoare in rândul iubitorilor fotbalului, unii dintre „fluierasii“ care au gresit grav la aceasta competitie fiind pastrati in „corpul de elita“.


Massimo Busacca, Markus Merk si Frank De Bleeckere s-au intrecut in gafe la acest Mondial si totusi nu au fost trimisi acasa. Mai mult chiar, Luis Medina Cantalejo, care a gresit grav in optimi, când a acordat un penalti gratuit Italiei, eliminând astfel din cursa Australia, va arbitra astazi „finala din sferturi“, Brazilia – Franta. Se pare ca Luis Medina Cantalejo este protejatul conationalului sau Angel Maria Villar, care este presedintele Comisiei de Arbitri FIFA si vicepresedinte al forului mondial pe probleme de arbitraj!


La rândul sau, mexicanul Benito Archundia, care n-a acordat Frantei un gol valabil in meciul cu Coreea de Sud, nu a fost delegat in sferturi, fiind „in carti“ pentru semifinale si finale.


Bine macar ca au fost trimisi acasa englezul Graham Poll, care l-a eliminat pe croatul Simunic abia dupa ce i-a aratat cel de-al treilea „galben“, si rusul Valentin Ivanov, care a scapat din mâna meciul Portugalia – Olanda, cu toate ca a aratat 16 „galbene“ si patru „rosii“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS