22.8 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024

Dinastia Lung

Silviu Lung va avea prilejul sa-si antreneze ambii copii, pentru ca oficialii olteni sunt pe cale sa-i ofere un contract si lui Tibi, care este incântat de ideea revenirii la Craiova.


Daca la inceputul sezonului trecut Universitatea se multumea sa-l aiba in lot doar pe Silviu Lung junior, pe parcurs revenind si „tata Lung“, singurul care nu facuse trecerea in Cetatea Banilor era Tibi, pentru ca semnase deja cu FC Caracal. Acum, lucrurile s-au schimbat si asta pentru ca oficialii craioveni, din dorinta de a asigura „spatele“ lui Mircea Bornescu, urmeaza sa-l coopteze in lot si pe fiul cel mare al antrenorului cu portarii. Desi Tibi a afirmat ca nu a fost contactat inca, surse din cadrul clubului alb-albastru sustin ca afacerea este realizata in proportie de 99 la suta, jucatorul de 27 de ani urmând sa se alature juvetilor imediat dupa cantonamentul din Austria.


Universitatea, prima optiune


Devenind liber de contract la finele sezonului trecut, Tibi si-a depus CV-ul la mai multe echipe din Cipru, insa a afirmat ca nu ar sta nici o clipa pe gânduri sa semneze contractul cu Universitatea, pentru ca ii surâde ideea de a se antrena alaturi de fratele mai mic, sub comanda tatalui. In plus, Stiinta a ramas in sufletul sau, la fel si publicul de pe „Ion Oblemenco“, considerat cel mai frumos din tara.


„Trebuie sa recunosc ca am auzit ceva, dar nu am fost contactat inca, deci nu pot sa spun mai multe. Ideea imi surâde, pentru ca as fi acasa si m-as putea antrena alaturi de Silvica (Lung jr. – n.r.) sub comanda tatalui. Ar fi ceva extraordinar. Am trimis niste DVD-uri in Cipru, dar daca Universitatea va veni cu o oferta, as semna imediat, mai ales ca sunt liber de contract si nu ar fi nici un fel de problema. Totul este ca oficialii sa demareze mai repede, sa nu apuc sa semnez cu vreo echipa“, a spus Tibi Lung. „De altfel, m-am obisnuit cu baza sportiva din Lunca Jiului, pentru ca ma antrenez deja acolo, dupa un program pe care mi l-a lasat tata. Am facut alergari si am fost la sala de forta, pentru ca trebuie sa ma mentin in forma. Deci sunt familiarizat cu totul, inclusiv cu publicul de pe «Ion Oblemenco», care nu se multumeste niciodata cu putin“, a completat portarul de 27 de ani.


Stie ca va fi rezerva lui Bornescu


Revenirea la Universitatea nu-l sperie pe Tibi Lung, chiar daca stie ca va concura cu Mircea Bornescu pe post, unul dintre artizanii promovarii. Tibi considera ca, atâta timp cât isi va face treaba, are destule sanse sa prinda primul unsprezece, recunoscând totodata ca nu porneste cu prima sansa. De altfel, a recunoscut ca nu l-ar deranja sa-l secondeze pe „Jose“ o perioada, pentru ca este convins ca i se va acorda si lui ocazia sa-si demonstreze calitatile.


„Sunt adeptul concurentei pe post, pentru ca numai asa poti creste in valoare. Stiu ca voi porni cu sansa a doua pentru ca Bornescu este preferatul conducerii, dar nu ma deranjeaza. O sa-mi fac treaba foarte bine si, atunci când mi se va oferi prilejul sa fiu titular, o sa-mi demonstrez calitatile. Sunt sigur ca mi se va oferi ocazia sa apar, pentru ca la Universitatea joaca doar cine este in forma si asta am vazut-o de-a lungul sezonului trecut. Mircea Bornescu este un portar foarte bun, cu care imi va face placere sa concurez. Stii cum este, cel mai bun sa câstige“, a conchis Tibi Lung.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII