12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMexicul, aproape de surpriza

Mexicul, aproape de surpriza

Optimi de finala


Argentina – Mexic 2-1


„Zentralstadion“, Leipzig, spectatori: 40.000.


Au marcat: Borgetti ‘10 – autogol, M. Rodriguez ‘98 / Marquez ‘5.


Argentina: Abbondanzieri – Scaloni, Heinze, Ayala, Sorin – Mascherano, Cambiasso (‘76, Aimar), Riquelme, M. Rodriguez – Crespo (‘75, Tevez), Saviola (‘84, Messi). Antrenor: Jose Pekerman.


Mexic: Sanchez – Guardado (‘66, Pineda), Marquez, Osorio, Salcido – Castro, Mendez, Pardo (‘38, Torrado) – Morales (‘74, Zinha), Borgetti, Fonseca. Antrenor: Ricardo La Volpe.


Cartonase galbene: Heinze, Sorin / Marquez, Castro, Torrado, Fonseca.


A arbitrat: Massimo Busacca (Elvetia).


Disputa latino-americana de la Leipzig avea o favorita clara, Argentina, insa urmasii lui Maradona au transpirat serios pâna sa ajunga, dupa opt ani, in sferturile Cupei Mondiale, având nevoie de 120 de minute pentru a depasi Mexicul. Elevii lui Ricardo La Volpe si-au surprins adversarii inca din debutul partidei, când au reusit sa deschida scorul. Fundasul Barcelonei, Rafa Marquez, scapat din marcaj, l-a invins pe Abbondanzieri cu o reluare din cadere si mexicanii incepeau sa spere la un miracol. Bucuria lor a durat doar cinci minute, pentru ca Borgetti, golgheterul din preliminarii, recuperat in mod special pentru a-si ajuta echipa in optimi, a marcat in propria poarta, „ajutat“ si de Crespo.


Jocul a fost alert, pe contre, dar timp de 80 de minute nu a mai marcat nimeni. In prima parte, Borgetti s-a aflat de doua ori aproape de a-si recupera greseala, iar, in replica, Hernan Crespo a incercat un lob elegant, dar mingea a trecut pe lânga poarta. La reluare, acelasi Borgetti ar fi putut marca, dar Abbondanzieri a avut un reflex excelent, insa cea mai clara ocazie de gol i-a apartinut lui Saviola, care a sutat in Sanchez, singur cu acesta.


Spiritele s-au incins o data cu trecerea timpului, ambii tehnicieni au fortat atacul, aruncând in lupta tot ce aveau mai bun, dar mingea nu a mai intrat in poarta. In prelungiri, Maxi Rodriguez a reusit un supergol, cu un sut din voleu, din coltul careului de 16 metri, pecetluind soarta partidei, cu toate ca mexicanii au luptat pâna in minutul 120.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS